Cu ce se curata rugina de pe haine

Posted on - in Curățenie
cu-ce-se-curata-rugina-de-pe-haine

La o verificare mai atenta a hainelor din dulap, ai observat ca unele sunt patate cu rugina. Le-ai spalat ca de obicei, dar tot nu s-au curatat. Ce e de facut? Haideti sa punem in aplicare una din solutiile alternative urmatoare:

  1. Aburi si zeama de lamaie. Pune apa la fiert intr-o oala. In momentul in care incep sa iasa aburi, trece locul patat de rugina de cateva ori peste oala, ca sa-l expui aburului. Apoi stropeste-l cu zeama de lamaie. Dupa cateva minute poti sa-l clatesti.
  2. Lamaie si sare. Acopera locul ruginit cu un strat consistent de sare, apoi stropeste-o cu zeama de lamaie si las-o asa in jur de 2 ore. Dupa ce a expirat timpul, freaca locul cu un burete de bucatarie si clateste.
  3. Detergent de vase si cartof. Specialistii in DIY (Do It Yoursef) recomanda injumatatirea unui cartof, inmuierea unei bucatele in detergent de vase, apoi frecarea petei de rugina. La final e necesara clatirea cu apa calduta.
  4. Crema de tartar. Conform unor specialisti, trebuie sa pui cam 6 linguri de crema in 2 litri de apa, la fiert. In momentul in care da in clocot, ia oala de pe foc si baga haina patata in ea, la inmuiat. Dupa vreo ora jumatate scoate-o si clateste-o.
  5. Bicarbonat de sodiu. Pregateste o pasta mai groasa din foarte putina apa fierbinte si cateva lingurite de bicarbonat de sodiu. Intinde pasta peste locul patat, lasa sa actioneze cam un sfert de ora, apoi freaca folosind un burete putin mai abraziv si clateste cu apa calduta.
  6. Otet. Pune un prosop curat sub haina patata. Toarna putin otet peste pata si freaca folosind o carpa alba, curata. Intinde haina apoi la soare, iar dupa ce s-a uscat, bag-o in masina de spalat, la program normal.
  7. Cufunda haina patata in lapte crud in jur de o jumatate de ora. Scoate-o apoi, stoarce-o si intinde-o pe sarma, la soare, pentru o ora. Abia dupa aceea o poti baga in masina de spalat.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *