Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt fundul unei tavi de copt rotunde, cu fund detasabil, de 23 cm diametru.
Sfaramati biscuitii in robotul de bucatarie, dar nu pana se fac pulbere…
Adaugati untul topit peste aceste firimituri si amestecati sa se incorporeze.
Apasati acest amestec pe fundul formei de copt.
Coaceti 9 minute, dupa care lasati sa se raceasca pana preparati crema.
Amestecati zaharul cu amidonul in bolul unui mixer electric.
Adaugati crema de branza si mixati la viteza medie, pana devine o compozitie fina si cremoasa, aprox. 5 minute.
Bateti ouale unul cate unul in aceasta compozitie, amestecand bine dupa fiecare ou.
Topiti bucatile de ciocolata cateva secunde la microunde, apoi amestecati in ea esenta de vanilie si crema de whiskey.
Adaugati acest amestec peste cel de branza si mixati bine.
Turnati amestecul de cheesecake obtinut astfel in forma de copt, peste crusta de biscuiti racita.
Puneti forma de copt in mijlocul cuptorului si reduceti imediat temperatura la 120 grade Celsius.
Coaceti 90 de minute.
Scoateti din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca de tot.
Apoi, dati la rece minim 2 ore si desfaceti forma pentru a scoate cheesecake-ul pe un platou.
Tineti la frigider pana serviti.
Decorix.ro iti recomanda pentru reteta de Cheesecake Irish Cream:
Topind ciocolata la microunde economisiti mult timp fata de topirea clasica la baie de aburi, iar siliconul alimentar din care este facut recipientul va asigura ca nu va fi nimic toxic!
Set pentru decorat prajituri
Setul contine 3 forme de copt rotunde, cu fund detasabil, ideale pentru a crea un tort supraetajat + o punga pentru umplut (poche) + 8 ustensile pentru modelat martipan.
Veti gasi in pachet si 5 retete delicioase de creme si glazuri care sa va ajute la realizarea desertului perfect.
Acest mic bucatar este livrat cu 2 teluri: unul pentru spume, iar celalalt pentru aluat! Dupa utilizare, totul este aranjat pe suport!
Salvează
Lasă un comentariu