Briose cu vanilie – Reteta de marti

Posted on - in Prăjituri, Rețete
briose-cu-vanilie

Ingrediente pentru briose cu vanilie:

  • 325 gr faina
    414 gr zahar
    3 lingurite praf de copt
    putina sare
    240 ml lapte
    120 ml ulei
    1 lingura extract de vanilie
    2 oua
    240 ml apa

Pentru glazura:

  • 112 gr unt sarat, la temperatura camerei
    460 gr zahar pudra
    1 1/2 lingurita extract de vanilie
    30-45 ml apa sau lapte
    95 gr crema de branza

Mod de preparare:

Briose:

Incinge cuptorul la 176 de grade Celsius. Pune hartiile de briose in tava speciala. Pentru un efect aparte alege hartii mini-briose Dovleac.
Amesteca intr-un bol mai mare: faina, zaharul, sarea si praful de copt. Lasa deoparte. Sfat: asigura-te ca ai in bucatarie boluri cu capac, de marimi diferite.
In alt bol amesteca: laptele, uleiul ouale si extractul de vanilie.
Adauga ingredientele umede peste cele uscate si omogenizeaza cu o spatula din silicon.
Incorporeaza treptat apa si mixeaza la viteza mica. Spre final, compozitia va fi subtire.
Umple aproximativ pe jumatate hartiile din tava cu aceasta compozitie. Baga apoi in cuptor pentru aproximativ 15-17 minute.
Scoate tava din cuptor, iar dupa 2-3 minute pune toate briosele pe un gratar, pentru a se raci mai repede.

Glazura:

Mixeaza untul si crema de branza pana obtii o compozitie pufoasa.
Adauga jumatate din zaharul pudra si omogenizeaza.
Cand compozitia a devenit iarasi pufoasa, incorporeaza o lingura de apa / lapte si extractul de vanilie. Mixeaza.
Pune tot zaharul pudra. Omogenizeaza.
Pune restul de apa /lapte si omogenizeaza.
Decoreaza briosele racite cu aceasta compozitie.
Dupa preferinte, poti presara la final cateva bombonele mici sau poti pune cateva marshmallow.

Sfat: mai multe retete delicioase gasesti si intr-o carte de briose.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.