Reteta de paella – Cum se prepara
Maine, 12 octombrie, sarbatorim Ziua Nationala a Spaniei. Ce putea fi mai potrivit pentru aceasta data, daca nu o portie delicioasa de paella? Haideti sa pregatim impreuna reteta de paella:
Ingrediente:
3 catei de usturoi
1/2 ceapa
1/2 ardei gras rosu
sare de mare
piper
1/2 lingurita paprika afumata
cca 120 gr piure de rosii
230 gr orez pentru paella
putin sofran
cca 350 ml supa de peste
cca 75 gr ulei de masline extravirgin
patrunjel proaspat
1 lamaie
12 creveti decorticati si curatati
8 midii proaspete curatate
1 calamar curatat
Mod de preparare:
Sfat: foloseste orez pentru paella. Evita orezul care nu este rotund, intrucat nu va absorbi aromele la fel de bine.
1. Toaca marunt usturoiul si ceapa. Taie in fasii subtiri ardeiul rosu.
2. Taie calamarul in patratele.
3. Pune pe foc o tigaie mai mare sau un vas special pentru paella si toarna uleiul inauntru. Cand uleiul s-a incins, presara putina sare si pune in tigaie bucatelele de calamar. Amesteca usor.
4. Dupa 2 minute scoate calamarul intr-o farfurie si caleste usor ceapa si usturoiul in acelasi vas. Dupa un minut adauga ardeiul rosu, iar dupa alte 3 minute piureul de rosii.
5. Asezoneaza totul cu paprika, sare de mare si putin piper negru, proaspat rasnit.
6. Dupa 2 minute incorporeaza calamarul, supa de peste si sofranul. Amesteca usor, folosind o spatula.
7. In momentul in care supa incepe sa fiarba, adauga orezul. Distribuie-l uniform in tigaie, cu o lingura de lemn, dar ai grija sa nu amesteci in mancare.
8. Dupa 5 minute pune midiile si crevetii. Dupa alte 5 minute micsoreaza intensitatea flacarii de la aragaz, avand grija sa nu mai amesteci cu lingura in paella. Cel mult, agiti putin tigaia.
9. In momentul in care nu mai este decat putina zeama in vas, adica dupa aproximativ 10 minute, da focul la intensitate mare, ca sa fiarba inca 1 minut. Ia de pe aragaz tigaia, pune un capac pe ea si las-o deoparte pana la 5-7 minute.
10. Inainte de servire, presara patrunjel tocat si decoreaza cu felii de lamaie.
Lasă un comentariu