Tort de Sf. Andrei – Surpriza dulce pentru sarbatoriti

Posted on - in Prăjituri, Rețete
tort-de-sf-andrei-surpriza-dulce-pentru-sarbatoriti

Cum ne pregatim pentru ziua Sf. Andrei? Noi va propunem sa facem un tort delicios, cu crema si fructele preferate. Pentru aceasta avem nevoie de o reteta, de ingrediente si, bineinteles, de ustensilele potrivite. Magazinul online decorix.ro le are in stoc si ti le prezinta chiar acum:
Forma 2 funduri detasabile. Este usor de utilizat si incapatoare (are diametru de 28 cm);
Fir pentru taiat blatul. E mult mai usor de folosit decat un cutit, intrucat feliaza perfect, in straturi uniforme. IN plus, inaltimea firului este reglabila pentru a taia blatul etajat in cate straturi doresti;
Sita pentru pudrat prajituri. La final, pentru aspect mai placut si gust mai bun, recomandam sa pudrezi prajitura cu putin zahar. Sita speciala te ajuta sa dozezi cantitatea necesara. Mai mult, ea poate fi utilizata si pentru a tapeta cu un strat fin de faina formele de copt, pentru a va asigura ca nu se formeaza cocoloase;
cutie izoterma pentru transport. Platoul are capac inalt, pastreaza tortul la rece si il transporta in siguranta;
Suport pentru tort 4 in 1. Acest clasic suport pentru tort se poate transforma imediat in platou compartimentat pentru prezentarea aperitivelor, bol pentru punch cu platou pentru gustari sau recipient pentru depozitarea si servirea clatitelor. Piciorul detasabil se transforma in sosiera;
Separator felii tort. Feliaza cu precizie orice tort rotund.

Bonus avem o reteta de tort cu morcov

Ingrediente:

  • 265 gr morcovi dati pe razatoare (3 morcovi potriviti)
    235 ml ulei vegetal
    100 gr iaurt simplu
    4 oua mari
    1 1/2 lingurita extract de vanilie
    1/2 coaja de la o portocala rasa
    265 gr faina cu agent de crestere
    335 gr zahar
    2 1/2 lingurita scortisoara
    1/4 lingurita nucsoara, proaspat rasa
    100 gr stafide
    100 gr nuci pecan, taiate in bucati mai mari
    putina sare

Pentru decor:

  • 300 gr zahar pudra
    100 gr crema de branza
    100 gr unt

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Unge cu ulei doua tavi mai mici (sau una mai mare, iar apoi blatul il injumatatesti pe orizontala) si tapeteaza-le cu hartie de copt.
3. Amesteca: ouale, uleiul, extractul de vanilie, iaurtul si coaja de portocala.
4. Separat amesteca: scortisoara, nucsoara, faina, zaharul si sarea. Asigura-te ca zaharul e perfect sfaramat.
5. Adauga ingredientele umede peste cele uscate, apoi morcovii, jumatate din nuci si stafidele.
6. Imparte compozitia in doua si pune-o in cele doua tavi. Coace blatul 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand sunt gata blaturile, scoate-le din cuptor, dar lasa-le la racit in tavi.

Crema:
7. Mixeaza zaharul si untul, ca sa obtii o compozitie pufoasa.
8. Adauga jumatate din crema de branza. Omogenizeaza.
9. Incorporeaza si restul de crema de branza. Omogenizeaza iarasi.

Asamblare:
Acopera primul blat cu jumatate din crema.
Pune al doilea blat si tapeteaza cu crema ramasa.
Pentru decor foloseste nuci sau alune.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.