Descopera Valea Prahovei (I) – Ce sa faci in Busteni

Posted on - in Călătorie
descopera-valea-prahovei-cazare-poiana-tapului

Busteniul nu este o zona pur comerciala, aglomerata in weekenduri si plina de turisti. Este un loc de vis! Ca sa-l cunosti la adevarata lui valoare si sa-i observi frumusetea, citeste „Zanele din Valea Cerbului” si te vei indragosti pe veci de acest loc minunat. Povestioarele scrise de Nestor Urechia, pe la 1800 si ceva, prezinta legendele locului intr-o lumina cu totul aparte. Si nu, nu sunt povesti cu feti-frumosi ori ilene cosanzene si nici cu balauri, zmei si dragoni. Sunt istorioarele locului…

Probabil, te intrebi ce anume poti vedea intr-un oras de munte atat de mediatizat. Sa stii ca lista e lunga. Iată, pe scurt, ce sa faci in Busteni:

1. Castelul Cantacuzino. Acum muzeu si loc perfect pentru o sedinta foto in ziua casatoriei si nu numai, te va fermeca prin arhitectura aparte si peisajul sublim. Il gasesti in cartierul Zamora, pe cealalta parte a caii ferate. Initial a fost locuit de familia Cantacuzino, apoi a fost nationalizat, ba chiar si transformat in sanatoriu. Dupa retrocedare, in schimb, picturile originale au fost restaurate integral, iar in prezent este muzeu.

2. Babele si Sfinxul. Daca nu urci cu telecabina pana sus, pe platou, ai venit degeaba la Busteni. Emotiile pe care le simti cand esti in aer, deasupra prapastiei si cand vezi ca te tot indepartezi de varfurile copacilor, brazii devenind simple puncticele, sunt unice. Odata ajuns pe platou, esti doar tu, cu gandurile tale. Fara vacarm, fara claxoane, fara nervi ori aglomeratie.

3. Manastirea Caraiman. Un loc minunat, ascuns parca. Poti ajunge fie cu masina, fie urcand cateva minute niste scari, prin padure.

4. Cascada Urlatoarea. Aflata la distanta mica de Vila Cascada, impresioneaza prin prospetime si claritate. E locul perfect pentru un popas in calatoria ta.

5. Crucea Caraiman. Parca de veghe peste Busteni, strajuieste neinfricata de atatia ani, indiferent de anotimp si vremuri. Daca vrei sa ajungi pana la ea, cere informatii de la biroul de indrumare turistica.

Cazare Poiana Tapului sau Busteni?

Daca esti in cautare de cazare, nu ezita sa faci o rezervare la pensiunea „Vila Cascada”. De altfel, e locul perfect pentru o petrecere in familie, o excursie cu colegii de munca ori pentru sarbatorile de iarna.

Ca sa descoperi frumusetea locului, trebuie sa-l iei la pas, cu rucsacul in spinare si camera foto in mana. De altfel, Busteniul turistic incepe chiar de la intrarea dinspre Azuga (pe partea dreapta este Casa Memoriala „Petre Ispirescu”).

Zi de zi, peisajele parca iti vor spune alta poveste. Asculta-le!

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.