Prajitura Orion

Posted on - in Concurs
prajitura-orion

Reteta trimisa de Anca Elena Voicu

Am pregatit aceasta prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite. A fost delicioasa cu aromele ei de toamna, de aceea i-am spus Orion.

Ingrediente:

Pentru blat:
100 g unt sau margarina;
5 galbenusuri;
3 linguri zahar;
un varf de lingurita de sare;
10 linguri lapte;
2 linguri cacao;
5 linguri faina;
1 plic praf de copt;
1 plic zahar vanilat;

Pentru crema de branza:
5 albusuri + 2 galbenusuri;
4 linguri zahar;
3 cutii (420 g) crema de branza cu smantana;
1 praf de sare;
putina coaja de lamaie;

Pentru sosul de piersici:
7 piersici;
3 linguri de zahar;
1 lingura apa;
1 plic zahar vanilat;
In plus: 2 linguri zahar;

Pentru stratul de alune:
Cateva alune de padure;
un varf de lingurita de sare

Mod de preparare:

Sosul de piersici:
Se spala piersicile si se taie felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.

Blatul:
Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozitia intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 10 de minute, la foc mediu.

Crema de branza:
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.
Separat, se amesteca intr-un vas adanc crema de branza cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi se incorporeaza si bezeaua si se amesteca.  Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, apoi inca un strat subtire de pesmet, sosul de piersici, se mai presara doua linguri de zahar si se mai da tava la cuptor inca 30 de minute la foc mic.

Stratul de alune:
Intr-o craticioara, se rumenesc bine cateva alune de padure taiate in jumatati impreuna cu putina sare. Se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se decojesc de pielita, se maruntesc cu rsanita pentru a obtine o pudra fina.
Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.
Sfat: Nu folositi prea multe alune, intrucat au o aroma destul de puternica!
Timp: 1h 15min
Portii: 16
Pofta Buna!

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *