5 greseli pe care le faci in bucatarie
Unele obiceiuri din bucatarie le deprindem de la parinti si bunici. Despre altele aflam de la prieteni, colegi de munca sau de pe internet. Cate dintre ele insa sunt intr-adevar corecte?
Iata ce obisnuim cu totii sa facem si cum anume e necesar, de fapt, sa procedam:
1. Curatarea cuptorului cu microunde iti ia mult timp. E adevarat ca petele de grasime se indeparteaza mai greu, dar exista un truc. Pune in cuptor un burete imbibat in detergent de vase lichid si lasa-l cateva minute. Bineinteles, la o temperatura mare. In acel interval, umezeala care se va forma va inmuia petele si vei putea astfel sa stergi interiorul cuptorului mult mai usor.
2. Plantele aromatice NU trebuie pastrate in pungile in care le-ai cumparat. Desi ai impresia ca astfel isi vor mentine prospetimea, ele se vor inmuia. Cel mai bine este sa le pui pe niste prosoape absorbante de bucatarie umede, apoi sa le cufunzi tulpinile intr-un pahar cu apa rece.
3. Bananele NU trebuie desfacute din varf, ci de la codita. De ce? Se spune ca este mult mai usor sa procedezi asa.
4. Conservele trebuie puse cu capacul in jos. Probabil, stii cum este sa aduni boabele de fasole de pe fundul conservei cu ajutorul lingurei sau furculitei. Ca sa nu mai pierzi timp, tine conserva invers decat o gasesti pe rafturile magazinelor. Astfel, atunci cand o vei deschide, tot continutul ei va fi scos mult mai usor.
5. Cartofii pot fi curatati mai usor si mai… economic. Daca folosesti cutitul, e imposibil sa le indepartezi doar coaja. Cel mai adesea, tai din greseala si bucatele din ei. Ca sa nu-i mai irosesti, specialistii spun ca e bine sa-i speli, apoi sa-i pui la fiert. Cand sunt aproape gata, scurge-i de apa si indeparteaza coaja cu degetele. Astfel ii vei avea intregi.
Salvează
Lasă un comentariu