Superstitii de Craciun. Tinem cont de ele sau nu?

Posted on - in Generale
superstitii-de-craciun-tinem-cont-de-ele-sau-nu

Anul 2017 este pe cale sa se incheie. Mai ieri ciocneam cupa de sampanie in cinstea venirii lui, iar acum deja ne pregatim pentru 2018. Pana la Revelion insa avem cele trei zile de Craciun.

Vom face si vom primi vizite, vom oferi cadouri, ne vom bucura, poate, de putina zapada si nu numai. Stiai ca exista o serie de superstitii privind Craciunul? Iata cateva dintre ele:

In Ajunul Craciunului, in unele zone ale tarii se matura pragul locuintei, tot in ideea de a avea mai mult noroc. De ce sa faceti totusi praf folosind o matura clasica? Alegeti mai degraba o matura aspirator electric. Punctul ei forte consta in faptul ca o puteti folosi si in cele mai greu accesibile locuri din casa.

Mananca mere in Ajunul Craciunului si vei sanatos la anul. Avem cateva idei in privinta aceasta. Ne gandim la niste chipsuri facute din mere, mult mai sanatoase ca cele din comert, si la niste mere coapte.

Lumanarile aprinse in noaptea de Craciun trebuie sa arda pana la capat. Pentru o atmosfera ca de poveste, recomandam sa puneti lumanarile intr-o candela din portelan LED sau intr-un felinar sticla Borcan. Trebuie sa pui vasc prin locuinta, ca sa ai noroc in anul urmator. Nu prea iti place insa planta aceasta? Atunci cumpara-ti un breloc „scarabeu”. De ce? Pentru ca egiptenii considera scarabeul ca fiind aducator de noroc.

Daca va ninge in prima zi, adica pe 25, vom avea de Paste vreme frumoasa. In ciuda previziunilor meteorologice, nu putem fi siguri. Tocmai de aceea trebuie sa ne luam masuri de siguranta in ceea ce priveste arbustii din curte si gradina. Ca sa nu inghete, acopera-i cu cate o husa de protectie.

In ziua de Craciun nu se face curat si nu se scoate gunoiul din casa. Evident ca se mai aduna firimituri, dar ca sa respecti superstitia, propunem sa le puneti intr-un cos de gunoi ad-hoc. Se poate fixa cu ventuza oriunde.

Voi ce alte superstitii de Craciun stiti?

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.