7 trucuri ca sa-ti parfumezi locuinta

Posted on - in Inspiratie, Lifestyle
7-trucuri-sa-ti-parfumezi-locuinta

Probabil ti se intampla uneori sa mergi in vizita la o prietena si sa te intampine chiar de la usa un parfum placut, o aroma discreta, dar sa nu fie de la placinta proaspat scoasa din cuptor si nici de la vreo prajitura. E vorba, de fapt, de mici trucuri la care poti apela pentru a-ti face casa cat mai primitoare.

Nu folosi odorizante de camera! Unor persoane nu le priesc absolut deloc. Dimpotriva, le pot accentua unele alergii. Altora li se pare ca parfumul e prea dulce, prea inecacios, prea puternic. De altfel, ai la indemana si alte variante pentru a-ti parfuma locuinta. Iata cateva dintre ele:

1. Pregateste-ti propriile lumanari. Daca te pricepi la lucruri handmade, sigur iti vor iesi si lumanarile din prima. In functie de preferintele tale, pune in ele: boabe de cafea, diverse uleiuri, esenta de vanilie s.a.m.d.

2. Incropeste-ti un umidificator. De altfel, daca dai drumul la caldura in locuinta, ai nevoie, cu siguranta, de umidificator. De ce sa nu-l folosesti si pentru a parfuma locuinta? Pune in el un mix de coaja de grapefruit si scortisoara, spre exemplu.

3. Ce zici de un difuzor de parfum de camera? Pune in el uleiul esential pe care il preferi. Daca il asezi pe masa, va fi si un element decorativ dragut.

4. Spray homemade. Amesteca uleiuri de lavanda si musetel cu putina apa si pune-le intr-un recipient care pulverizeaza. Foloseste-l in special pentru perna si cearsafuri.

5. Ai vrea sa ai un potpourri? Iti trebuie: uleiuri esentiale, diverse fructe uscate, crengute de brad, anason, betisoare de scortisoara, coaja de citrice si panza de tifon in care sa le pui pe toate. Poti agata saculetul in orice camera, ba chiar il poti pune si in sertarele cu haine, lenjerie si cearsafuri.

6. Pune la fiert, la foc mic, vanilie, rozmarin si citrice. Imediat cum vei intra in locuinta, vei simti miros placut si prospetime.

7. Intr-un borcan de sticla transparenta, fara capac, pune fructe uscate. Nu doar ca parfumeaza discret o camera, dar poate fi si o decoratiune chic.

Tu cum iti parfumezi locuinta?

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.