Cum se decoreaza camera unui bebelus

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
cum-se-decoreaza-camera-unui-bebelus

Perioada prenatala este una dintre cele mai frumoase din viata unei femei. O multime de emotii, de ganduri si de trairi coplesesc mintea si sufletul unei viitoare mame. Apar si grijile. Daca nu are spatiu suficient pentru amenajarea camerei copilului? Daca nu va sti cum s-o decoreze? Daca nu va avea bani suficienti pentru a cumpara tot ce trebuie? s.a.m.d.
De aceea m-am gandit sa adun cateva informatii utile pentru mamici si tatici. Iata concluziile mele in urma documentarii:

1. Este bine sa amenajezi camera copilului. Chiar daca, in primele saptamani sau luni de viata veti dormi in aceeasi camera, mai apoi trebuie sa aiba camera lui, sa stie ca acolo e spatiul lui.

2. Nu aglomera camera cu tot felul de lucruri. Asigura-te ca ai acolo:
pat pentru copilas;
pat de o persoana, pentru zilele si noptile in care vei sta alaturi de el cand se va simti rau;
dulap pentru hainute, dar care sa aiba colturile rotunjite. Astfel, atunci cand va incepe sa mearga, nu se va rani;
dulapior pentru jucarii. Este bine sa invete cat de repede se poate sa-si adune jucariile din cand in cand, sa vada ca fiecare lucru are locul lui;
o oglinda. Cand copilasul e foarte mofturos ori plange continuu si nu stii cum sa-l potolesti, pune-l in fata oglinzii. Ii vei distrage atentia si, cine stie, poate se va calma.
Cine isi permite si doreste, poate cumpara inclusiv o masa creata special pentru a schimba scutecul bebelusului.

3. Nu folosi culori sau combinatii de culori intunecate. Dimpotriva, se recomanda sa fie deschise, calde si placute. De ce tocmai culori mai deschise? Intrucat bebelusii, la inceput, percep doar albul, griul si negrul. Pe masura ce li se dezvolta simturile, incep sa vada si rosul. Daca ii umpli camera cu decoratiuni rosii, atunci nu faci decat sa-i creezi confuzie. De asemenea, e bine sa nu te axezi doar pe anumite nuante. Si ce daca rozul e specific fetitelor, iar albastrul baieteilor? Cumpara jucarii, draperie sau chiar covor bleu pentru camera unei viitoare domnisoare. Astfel iti vei da seama ce preferinte are.

4. Vopseste peretii si personalizeaza-i cu diverse figurine. Ai grija sa fie vesele! Cele mai apreciate personaje de desene animate se pot regasi si in camera bebelusului tau.

5. Asigura-te ca e foarte bine luminata. Pe cat posibil, mareste fereastra, cumpara un candelabru (la fel, cand acesta straluceste, ii distrage atentia copilului si il potoleste din plans), pune o lampa aprinsa langa patut seara si noaptea etc. Cantitatea de lumina care patrunde depinde, normal, si de perdelele si draperiile alese. Pentru iarna alege perdele simple, fara cine stie ce model, si subtiri, dar si draperii mai groase. Pentru vara, in schimb, sunt recomandate perdelele cu motive florale (intrucat impiedica razele ultraviolete sa incalzeasca exagerat camera) si draperiile mai subtiri, dar mai inchise la culoare (nu permit luminii naturale sa patrunda si sa-l trezeasca pe bebelus dimineata ori la amiaza).

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.