Brad de Craciun – 5 sfaturi pentru alegerea pomului perfect

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
5-sfaturi-pentru-alegerea-bradului

Conform traditiei, impodobirea bradului se face in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie. Sunt insa si persoane care prefera sa-l vada cu globuri, beteala si luminite chiar din ziua lui Mos Nicolae. Acest lucru inseamna, automat, ca bradul sta si mai multe zile in casa. Daca este natural, din cauza caldurii, la un moment dat vei observa pe covor din ce in ce mai multe ace.

Ce e de facut? Ei bine, ca sa te bucuri de pomul de Craciun mult mai mult timp, tine cont de urmatoarele lucruri:

1. Alege un brad care a fost taiat recent. Daca nu ai de unde, roaga-l pe comerciant sa taie cativa centimetri din tulpina. Acest lucru va favoriza absorbtia oxigenului, iar pomul isi va pastra prospetimea mai multe zile.

2. Cumpara un brad ale carui ace au o culoare placuta, un verde sanatos. Ca sa-ti dai seama ca nu iei unul taiat acum mult timp, testeaza-l. Ridica-l putin si scutura-l. In cazul in care nu cad decat putine ace, inseamna ca e perfect de cumparat. Daca, in schimb, cad foarte multe, sigur vor cadea si mai multe in casa, din cauza caldurii. Acela trebuie evitat.

3. Odata cumparat bradul, imediat ce ajungi acasa, taie tulpina putin. Acest lucru va ajuta bradul sa absoarba mai mult oxigen, deci sa reziste o perioada mai indelungata.

4. Bradul nu trebuie pus langa nici o sursa de caldura. In caz contrar, il vei arunca mai repede decat ai vrea. Lumina prea puternica si temperaturile mai mari il usuca foarte mult.

5. Ideal ar fi sa tii bradul intr-o galeata cu apa. Astfel, isi va pastra prospetimea mai mult timp. Incearca sa maschezi vasul cu apa, ca sa nu se observe foarte repede. Daca ai copii mici sau animale de companie, renunta la acest truc.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.