Ghidul gospodinei inainte de sarbatori (I): Cum scapi rapid de petele din covor

Posted on - in Curățenie
ghidul-gospodinei-inainte-de-sarbatori-i-cum-scapi-rapid-de-petele-din-covor

Sarbatorile vin! Sarbatorile vin! Deja putem incepe numaratoarea inversa pana pe 6 decembrie. De ce? Pentru ca atunci vom descoperi ce cadouri de Mos Nicolae ne-au pus cei dragi in ghete.

Cum insa inainte de orice sarbatoare asa de importanta trebuie sa ne pregatim locuintele, m-am gandit sa va prezint saptamanal, incepand de astazi, un mic ghid cu diverse sfaturi.
Azi veti gasi aici informatii despre cum puteti scoate rapid si eficient diverse pete din covor. Sa incepem, asadar:

1. Ruj. Sterge usor cu un servetel demachiant, apoi cu apa calduta. La final aplica un degresant, sterge fara sa apesi cu putere, dupa care clateste cu apa rece.

2. Unt. Indeparteaza mai intai excesul cu o lingurita. Apoi presara multa sare fina, ca sa absoarba grasimea. Dupa 1 minut freaca locul cu detergent si clateste. In cazul in care pata e pe covor, aspira sarea, aplica un degresant, iar abia apoi spala cu detergent si apa calduta.

3. Ciocolata. Sterge pata de pe covor cu un mix dintr-o lingura de detergent lichid si 400 ml apa calda. Daca persista, freaca usor cu un amestec de amoniac (1 lingura) si apa calda (100 ml). La final clateste cu apa rece. Atentie: evita amoniacul in cazul in care covorul e facut din matase ori lana.

4. Vin rosu. Cufunda tesatura in apa rece 15 minute, dupa care aplica un produs pentru scoaterea petelor. Cand acesta si-a facut efectul, freaca pata cu detergent lichid si apa calduta. Clateste cu apa rece.

5. Sos de friptura. Aplica pe covor un mix dintr-o lingura de detergent lichid, 1 lingura otet alb si 400 ml apa calda. Freaca usor si clateste cu apa rece.

6. Ceara. Acopera cu un ziar si trece cu fierul de calcat incins peste pata de cateva ori. Ca sa aiba iarasi aspect frumos covorul, baga degetele de cateva ori prin tesatura.

Din pacate, daca este vorba despre pete destul de vechi, de care nu v-ati ocupat atunci cand au aparut, foarte probabil ca acum sa nu scapati de ele in totalitate.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.