Cum sa alegi tapetul potrivit – 8 sfaturi

Posted on - in Inspiratie, Lifestyle
cum-sa-alegi-tapetul-potrivit-8-sfaturi

O simpla alegere schimba integral aspectul unei camere. In functie de culoare si model, poti infrumuseta o incapere sau, dimpotriva, o poti urati. Asadar, mare atentie daca trebuie sa cumperi tapet!

Uite cateva sfaturi care te vor ajuta, cu siguranta, sa alegi tapetul potrivit pentru locuinta ta:

1. Gandeste-te la atmosfera pe care vrei s-o creezi intr-o camera. In dormitor ai nevoie de ceva care sa-ti induca relaxare si o stare de bine. Pe holul de la intrare, pe de alta parte, poti folosi un tapet care sa sugereze dinamicitate.

2. Alege: fie creezi un contrast intre tapet si decorul camerei, fie il asortezi, astfel incat sa se completeze reciproc.

3. Daca nu ai folosit niciodata tapet si nu stii daca iti place, comanda doar pentru o singura incapere. Alege, spre exemplu, sa redecorezi holul de la intrare sau casa scarii. De asemenea, e bine sa optezi pentru o marime mai mare in ceea ce priveste colile de tapet.

4. Tapetul poate acoperi integral peretii, dar se recomanda ca el sa fie utilizat in camerele mari. Ales intr-o culoare mai calda, confera incaperii un aer usor intim si o face sa fie si mai confortabila ca inainte.

5. Tapetul cu dungi nu se va demoda niciodata, lucru valabil de altfel si in cazul tapetului cu motive inspirate din natura.

6. Pentru ca o camera sa para mai inalta, lipeste tapetul pe verticala. Acest sfat trebuie pus in aplicare in special in camerele cu tavan mai jos.

7. Tapetul cu model nu foarte complex, de dimensiuni mici, e mai usor de integrat in decor. Spre exemplu, foloseste-l in bucatarie, in spatele aragazului si chiuvetei, pentru a proteja peretele de eventualii stropi de grasime.

8. Mergi in magazinele de bricolaj si uita-te putin la tapetul din oferta. Astfel iti poti imagina cum ar arata peretii tai dupa redecorare.

Salvează

Decoblog

2 Comments

  1. Carmen

    Eu am avut tapet in bucatarie, cand stateam in Berceni, dar m-am plictisit de el. Acum sincer, de cand stau in Cosmopolis, mi-am dat seama ca nu mi-as mai pune asa ceva. Cel mai bine e cu peretii simpli, pentru ca oricum se aduna tot felul de lucruri si apoi arata prea aglomerat.

    4 ani ago
    • alina

      Din cand in cand prinde bine o schimbare in decor. Aveti dreptate insa. Pentru a merge pe ideea de tapet, e necesar sa nu incarcam decorul ulterior. Asa cum spuneti si dumneavoastra, lucrurile se aduna in timp. Ca sa pastram echilibru, pe masura ce cumparam / primim diverse decoratiuni sau piese de mobilier, trebuie sa scapam de cele vechi.

      4 ani ago

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.