Curatenia intr-o casa cu animal de companie

Posted on - in Casă, Curățenie
trucuri-pentru-a-face-curatenie-intr-o-casa-cu-animal-de-companie

M-am nascut si am crescut la tara. La noi in casa, mama a fost intotdeauna de parere ca pisica si cainele trebuie sa stea afara. Cand era frig, aveau culcusuri facute la adapost, in bucataria de vara sau in grajdul animalelor. Aveam voie sa aduc pisica in casa doar daca era bolnava si o tratam. Asa ca mi s-a parut normal ca, dupa ce m-am mutat la bloc, sa-mi iau drept pet o pereche de perusi. Dupa cativa ani de convietuit impreuna, am ajuns la concluzia urmatoare: nu trebuie sa fac curat zilnic dupa ei. Da, mai zboara de ici-colo, isi mai scot penele, dar nu se compara cu eforturile pe care le depune o prietena, posesoarea unui catel.

Mai mereu se plange ca miroase neplacut, ca trebuie sa adune parul si ca, imediat ce ajunge de la munca, deschide larg ferestrele. Special pentru ea am cautat niste sfaturi. Poate-poate o vor ajuta sa fie mai eficienta cand e vorba de curatenie. Sper sa va fie si voua de folos.

 

1. Urmele de labute pe covorul deschis la culoare sunt o mare „bucurie”. Scapa de ele repede frecandu-le cu apa si detergent de vase.

2. Indeparteaza petele de urina cu un mix din 200 ml apa si o lingurita detergent de vase. Dupa ce freci bine, clateste cu 1 lingura de otet amestecat cu 200 ml apa. Pentru petele mai persistente, solutia consta intr-o pasta din bicarbonat de sodiu si foarte putina apa.

3. Petele care apar din cauza fecalelor pot fi scoase cu un mix dintr-o 1 lingura detergent de vase, 1 lingura otet si 450 ml apa calda. Freaca cu el petele. Daca tot persista, picura niste peroxid de hidrogen, iar apoi cateva picaturi de amoniac.

4. Daca nici pisica, nici cainele nu vor sa le faci baie zilnic, pentru a le improspata mirosul, pulverizeaza-le in blana, mai la departare, un mix din otet de mere si apa, in cantitati egale. Ai grija sa nu le pulverizezi in ochi! Dupa aceea presara bicarbonat de sodiu. Acesta absoarbe mirosul neplacut.

5. Cainele are tendinta sa roada, iar pisica sa-si tot ascuta gherutele. Ca sa nu te trezesti cu niste pozne de mai mare frumusetea, cumpara-le un sisal cu bolta si o jucarie sub forma de os.

6. Parul de prin casa poate fi adunat cu un aspirator. Daca nu apuci ziua sa faci asta, ca sa nu-ti deranjezi vecinii cu zgomotul produs de aspirator, foloseste un pieptene pentru animale.

7. Parul de la animale, care se prinde de haine, se aduna, de obicei, in masina de spalat. Pentru a nu o deteriora, dupa ce s-a uscat, sterge cuva cu o perie mai deasa. Aceasta va aduna firele.

8. Invata-ti animalele de companie sa stea in spatiul amenajat special pentru ele. Astfel nu te va mai invada nici unul cand te vei intinde pe canapea. Pune acolo o perna pentru pisici sau un set curatenie caini / pisici.

9. Ca sa scapi de mirosul impregnat in fotolii si canapea, presara niste bicarbonat de sodiu peste ele, iar dupa 15 minute aspira. Daca nu da roade, presara amoniac si procedeaza la fel (amoniacul e folosit pentru a aduna mirosul neplacut din frigider, deci ar trebui sa functioneze smecheria si cu mobilierul tapitat).

 

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.