Ce spune despre tine modul in care iti aranjezi cartile in biblioteca?

Posted on - in Inspiratie, Lifestyle
ce-spune-despre-tine-modul-in-care-iti-aranjezi-cartile-in-biblioteca

Nu cred ca exista persoana care sa nu aiba in locuinta macar 4-5 carti (de stiinta, de beletristica, de gradinarit, nu conteaza). Cand esti pasionat de un domeniu si vrei sa citesti si mai mult ori sa aprofundezi ceva, numarul volumelor creste semnificativ.

Cum obisnuiesti sa aranjezi cartile pe raft sau in biblioteca? Una sub alta, dupa culoare sau in ordine alfabetica? Ei bine, modalitatea de expunere a lor spune multe despre tine. Iata cum te caracterizeaza:

1. In ordine alfabetica (dupa numele autorului sau titlul cartii). Esti o persoana traditionalista, careia nu-i place dezordinea.

2. Aranjate la milimetru, cotoarele fiind lipite de perete. Clar, esti o fire perfectionista. De ce insa sa pui cartile invers, cotorul nefiind la vedere? Pentru ca e o modalitate inedita de a face incaperea sa para si mai ordonata si mai deschisa la culoare.

3. In ordinea cronologica a aparitiei. Te comporti mai degraba ca un savant decat ca o persoana ordonata. Si chiar daca in biblioteca pare sa fie dezordine, atat timp cat stii de unde sa iei cartile de care ai nevoie, altceva nu mai conteaza.

4. Pe verticala (una sub alta). Incerci tot timpul ce e nou la moda si vrei sa afli ce ti se potriveste mai bine.

Citeste si despre Design cu carti si plante – O biblioteca chic pentru livingul tau

5. In functie de tema. Esti mai mereu pe fuga. Alegi sa-ti aranjezi cartile tinand cont de tema sau domeniu tocmai pentru a economisi timp (cand ai nevoie de ceva anume, stii exact de unde sa iei).

6. Pe culori. Iti asezi volumele in functie de culoarea lor? Oamenii de stiinta spun, in acest caz, ca esti o persoana plina de viata, chiar sufletul unei petreceri. Iti place sa-ti traiesti viata la maxim, iar acest lucru e reflectat inclusiv de decorul locuintei.

7. In dezordine (nu ai nici un criteriu dupa care sa-ti organizezi cartile). Nu esti chiar cea mai ordonata persoana si nu prea iei in serios viata.

8. Ordonate in fisiere, pe tableta. Esti adeptul tehnologiei si al noutatilor. Doar pentru ca nu ai o biblioteca mare in locuinta, nu inseamna ca nu citesti, ci doar ca esti o persoana mai practica. Iti incarci tableta si o iei cu tine peste tot (citesti si in tramvai, si in autocar).

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.