Cum sa te trezesti mai repede dimineata – Sfaturi pentru a incepe ziua plin de energie

Posted on - in Inspiratie, Lifestyle
cum-sa-te-trezesti-mai-repede-dimineata-sfaturi-pentru-a-incepe-ziua-plin-de-energie

Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge. Asa spune un proverb de la noi, dar in unele zile mai amani alarma, vrei sa mai lenevesti in pat si chiar adormi inapoi. Rezultatul? Intarzii la serviciu sau iti decalezi activitatile planificate pentru acea zi. Ca sa nu mai ai neplaceri de genul acesta, testeaza urmatoarele sugestii:

1. Nu acoperi fereastra cu draperii. Astfel, dimineata va patrunde mai multa lumina in dormitor si nu vei mai avea tendinta sa dormi la fel de mult.

2. Programeaza-ti activitatile importante de cu seara. Inainte de a te baga in pat, gandeste-te ce trebuie sa faci a doua zi. Ca sa nu intarzii la un interviu sau cand pleci cu avionul ori autocarul, seteaza alarma putin mai devreme decat de obicei. Daca ai mai multe lucruri de facut, noteaza-le pe toate pe o tablita memo magnetica + marker. Este ideala pentru planificarea activitatilor, dar si pentru cumparaturi.

3. Creeaza-ti un program de somn. Ideal este sa adormi si sa te trezesti cam la aceleasi ore.

Citeste si Ce trebuie sa faci seara, inainte de a adormi

 

4. Pune alarma la o oarecare departare de pat. Astfel, cand alarma va suna, va trebui sa faci un efort si sa te ridici, ca sa o dezactivezi. Daca ai avea-o pe noptiera insa, e destul de probabil faptul ca ai opri-o, iar apoi ai mai sta in pat. Pentru dormitorul tau iti recomand un ceas cu alarma Cub wenge. Are design modern si se integreaza bine in decor.

5. Seteaza-ti ca alarma melodia preferata. Astfel te vei trezi binedispus.

6. Foloseste uleiuri esentiale. Cumpara unul de citrice, intrucat se stie ca stimuleaza activitatea organismului. Te vei trezi mai repede decat crezi. Pune o sticluta pe noptiera, iar a doua zi dimineata, dupa ce ai oprit alarma, desurubeaza capacelul si miroase putin continutul.

7. Bea apa. Pune-ti o cana cu apa pe noptiera, iar a doua zi, imediat dupa ce ai oprit alarma, bea-o. Se spune ca apa ne trezeste aproape la fel de bine precum cafeaua. Drept stimulent pentru a respecta aceasta regula, foloseste o cana care iti place. Spre exemplu, ai putea avea o cana portelan Eco, o cana model Borcan sau o cana Iarna.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.