Principii ZEN in decorul locuintei

Posted on - in Lifestyle, Sfaturi decor
principii-zen-in-decorul-locuintei

E bine sa tinem cont de anumite principii zen, sa ne inconjuram de lucruri care sa ne inspire si sa ne stimuleze imaginatia, sa avem tot timpul liniste in suflet, sa fim impacati cu noi insine.

In ce masura poate influenta decorul locuintei starea generala? Ei bine, obiectele, culorile si lumina au o putere considerabila asupra psihicului nostru. Pentru a fi toata ziua cat mai binedispus, specialistii in Feng Shui ne sfatuiesc sa tinem cont de urmatoarele sfaturi:

1. Fara dezordine, fara decor aglomerat! Elimina toate lucrurile de care nu ai nevoie ori pe care nu le-ai mai folosit de foarte mult timp si incearca, pe cat posibil, sa mentii curatenia.

2. Permite luminii naturale sa patrunda cat mai mult. De asemenea, este bine sa aerisesti zilnic, in special dimineata.

3. Oglinzile in plus nu au ce cauta intr-o locuinta zen. Pastreaza una in baie, una pe hol si una pentru masuta de make-up. Potrivit principiilor Feng Shui, oglinda stimuleaza anxietatea si stresul.

4. Parfumeaza locuinta. Alege un ulei esential care iti place.

 

Aromaterapia foloseste uleiuri esentiale pentru relaxare, energizare si eliminare a stresului.

 

(photo credit: flickr)

 

5. Adu natura in locuinta. O poti face prin doua metode. In primul rand, foloseste bumbac si lana pentru pat si dusumea. In al doilea rand, decoreaza camerele cu cate un ghiveci. Ideal ar fi sa alegi plante care purifica aerul.

6. Culori neutre. Daca tii neaparat sa ai nuante puternice, pastreaza-le mai degraba pentru garderoba si adopta un stil usor simplist in ceea ce priveste decorul.

7. Mobilier simplu. Oricat de bine ar arata in casa ta si oricat de practice ar fi, piesele de mobilier complicate sau in numar prea mare ingreuneaza decorul si incarca vizual foarte mult. Opteaza pentru ceva simplu.

8. Foloseste decoratiuni din lemn. Daca tot iti plac statuetele sau diverse figurine, nu le lua pe cele din plastic sau metal. Cumpara mai degraba lucruri facute din lemn (element Feng Shui). Asadar, mergi pe ideea de natural.

Salvează

Salvează

Salvează

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.