Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie

Posted on - in Concurs
tarta-cu-trandafiri-din-mere-si-crema-de-vanilie

Reteta trimisa de Oana Placinta.

Ingrediente:

Pentru aluat:
250g faina
125g unt
50g zahar
1 ou
1 praf de sare

Pentru umplutura:
500ml lapte
6 galbenusuri
80g zahar
30g amidon
extract de vanilie
2 mere

Pentru ornat:
3-4 mere

Mod de preparare:

Pentru aluat, se taie untul rece in cubulete si se amesteca cu faina si sarea pana se obtine o textura nisipoasa. Se adauga zaharul macinat si oul batut si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se lasa aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, se pregateste crema de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul. Separat se pune laptele la fiert si cand este fierbinte se adauga putin lapte peste crema de galbenusuri si se continua sa se amestece cat sa se obtina o pasta fina fara cocoloase, apoi se adauga treptat tot laptele si extractul de vanilie. Se pune compozitia la fiert si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand crema se va ingrosa.
Dupa ce crema este gata se acopera cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta) si se lasa sa se raceasca.
Se scoate aluatul de la frigider, se intinde o foaie si se transfera in tava unsa cu unt. Se indeparteaza surplusul de aluat, se inteapa aluatul din loc in loc, se acopera cu hartie de copt si boabe de fasole si se coace pentru 15 minute, la 200 de grade C.
Se curata 2 mere de coaja si se taie cubulete apoi se amesteca cu crema de vanilie.
Se scoate aluatul din cuptor si se toarna crema de vanilie.
Se taie merele in jumatate, se scoate cotorul, iar apoi se felieaza cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri. Fasiile obtinute se ruleaza una peste alta pentru a obtine trandafiri, care se aseaza peste crema de vanilie.
Se introduce tarta in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se inmoaie merele. Se lasa sa se raceasca si se serveste.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *