Ce sa-l intrebi pe proprietarul unei locuinte inainte de a te muta in chirie

Posted on - in Generale
ce-sa-l-intrebi-pe-proprietarul-unei-locuinte-inainte-de-a-te-muta-in-chirie

Mutarea in alta localitate inseamna chirie. Indiferent ca esti la scoala, la facultate sau ai schimbat serviciul, trebuie sa rasfoiesti oferta locuintelor de inchiriat. Primele criterii, in general, constau in plata lunara si distanta fata de scoala sau locul de munca.

Dupa ce ai facut o prima selectie, numarul apartamentelor si garsonierelor din oferta a scazut vizibil. Cum te poti hotari, pana la urma? Viziteaza-le pe cele care corespund conditiilor tale, dar ai grija sa-l intrebi pe proprietar urmatoarele lucruri:

1. Cat de sigura este zona? Stim cu totii ca in fiecare localitate exista cartiere respectabile, unde riscul de a fi jefuit, sa zicem, e foarte mic, dar exista si zone care nu sunt sigure nici macar ziua. Bine ar fi ca, inainte de intalnirea cu proprietarul, sa-ti intrebi cunostintele cu privire la acest lucru ori sa cauti informatii pe internet. In fond, s-ar putea ca proprietarul sa te minta, din dorinta de a-si inchiria mai repede spatiul.

2. Cat de linistit este blocul? Trebuie sa te asiguri ca ai parte de confort. In cazul in care afli ca se organizeaza petreceri peste petreceri si mai toti locatarii sunt de aceeasi varsta cu tine, mai bine evita chiria acolo. Pe de alta parte, daca vorbim despre un bloc cu persoane de varsta a treia in principal, este sigur faptul ca nu vei putea organiza nici o intrunire cu amicii intr-o vineri seara

3. Ma primiti cu un animal de companie? E mai bine sa intrebi inainte de a te muta, ca sa nu ai dupa aceea vreo surpriza neplacuta ori ca vecinii sa-ti reproseze latratul si mieunatul care se aud de la tine. Nu-i ascunde proprietarului faptul ca ai un animal de companie. Foarte posibil sa afle dupa aceea…

4. Imi dati voie sa igienizez locul? Un strat de var nu doar ca mai curata peretii, lasati murdari de fostii chiriasi, dar schimba decorul, iar mirosul din interior va fi mai placut. De ce sa intrebi? Pentru ca unii proprietari nu sunt de acord sa faci vreo modificare, indiferent cat de mica. Daca nu ai primit acordul, dar totusi vrei sa accepti asa, bine ar fi ca, inainte de a te muta efectiv, sa fotografiezi fiecare camera in detaliu, pentru ca, atunci cand vei pleca de acolo, sa nu ti se reproseze, de exemplu, mucegaiul si igrasia (pe care le-ai gasit cand te-ai mutat). Intreaba, de asemenea, si daca iti da voie sa schimbi yala la usa. E mai bine pentru siguranta ta, pentru ca nu stii cine sunt chiriasii dinaintea ta.

5. Pe cine pot suna daca sunt probleme in apartament? Iar aici ne referim la sistemul de canalizare, la revizia centralei, la o fereastra care nu se inchide bine s.a.m.d. Chiar daca tu poti chema repede un instalator, intreaba-l pe proprietar daca e de acord. Poate vrea el sa repare ori sa aduca pe un cunoscut de-al lui.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.