Reteta de Halloween: Micile vrajitoare

Posted on - in Concurs
reteta-de-halloween-micile-vrajitoare

Micile vrajitoare

Pentru mine, un preparat de Halloween nu trebuie sa fie doar infricosator, ci si haios, pentru a-i amuza pe cei mici, asa ca am pregatit niste mici vrajitoare, umplute cu mere. Pentru decor, ochisorii i-am facut din cuisoare, iar pentru maturica am folosit o crizantema.

Ingrediente:
250 g margarina
25 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
350 ml bors
faina cat cuprinde
5 mere
O jumatate de lingurita scortisoara
pesmet

Mod de preparare:
Se spala merele, se decojesc (sau nu) si se dau prin razatoarea mare. Se calesc intr-o craticioara, iar daca merele sunt dulci, nu mai aveti nevoie de zahar. Se calesc pana se inmoaie, iar cand sunt fierte, se dau deoparte, se adauga un praf de scortisoara si se lasa la racit.

Pentru aluat: se amesteca putina faina cu margarina si zaharul, se obtine o compozitie faramicioasa. Se face un spatiu in mijloc, se sfarama drojdia cu degetele, se adauga borsul si se omogenizeaza. Se adauga sare si apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand pana se obtine un aluat bun de intins, dar moale si pufos.
Se imparte aluatul in doua bucati.
Se presara faina pe masa si se intinde primul aluat in foaie subtirica. Se decupeaza cercuri mai mari cu un pahar, se presara putin pesmet (care va absorbi umezeala si pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt) se umple cu mere si se lipeste cu degetele, formand o sfera in mana. Aceste sfere se asaza intr-o tava cu foaie de copt si se coc la foc mediu, aprox 20 de minute sau pana se fac aurii.
Celalalt aluat se intinde in foaie, din care se decupeaza cercuri, pe care le vom modela cu degetele ca sa le dam forma de palarioare. Acestea se coc maxim 10 minute, fiind mai subtiri se fac mai repede, deci le vom coace intr-o alta tava, separat de sferele umplute cu mere.

Reteta trimisa de Anca Elena Voicu

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.