Prajitura turnata cu mere

Posted on - in Concurs
prajitura-turnata-cu-mere

Reteta de prajitura turnata cu mere ne-a fost trimisa de Adina Ciocalau.

Ingrediente:

Pentru blat:
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt
1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura:
1 kg de mere
4 linguri de zahar
1-2 lingurite de scortisoara

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Ouale se freaca cu zaharul. Se adauga uleiul si se amesteca pana se incorporeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga la amestecul de oua, alternand cu laptele.
Aluatul seamana cu aluatul de pancakes, deci va curge.
Merele se spala si se curata de casuta semintelor. Se pot decoji, dar le puteti lasa si cu coaja.
Se taie cubulete si se calesc impreuna cu zahar si scortisoara, pana scade sucul.
Se lasa sa se raceasca.
Se tapeteaza tava (folositi o tava mai mica) cu foaie de copt sau cu ulei si faina.
Se toarna jumatate din compozitia blatului si se da tava la cuptor pentru 10 minute sau pana cand se intareste blatul. Se poate sari peste pasul acesta daca nu aveti mult timp la dispozitie sau va plac prajiturile mai moi. Eu asa am facut de data aceasta.
Se adauga compozitia de mere si se pune cu lingura restul amestecului pentru blat. Se pune din loc in loc si nu trebuie nivelat.
Se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Se pudreaza si se feliaza.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *