Traditii de Craciun din lumea intreaga

Posted on - in Generale
traditii-de-craciun-din-lumea-intreaga

Asteptam cu totii Craciunul si farmecul zilelor de sarbatoare. Marcam momentele prin petreceri in familie, cadouri frumos ambalate, excursii la munte si mese organizate cu cei dragi. Iata si cateva traditii de Craciun din lumea intreaga, mai putin cunoscute:

Cu o duminica inainte de Ajunul Craciunului, in Filipine se organizeaza Festivalul Lampioanelor Gigantice (Ligligan Parul Sampernandu). La evenimentul din San Fernando, numit si “Capitala Craciunului”, participa mai multe sate, care se intrec in construirea celui mai impresionant lampion.

In noaptea de Craciun, nemtii ard un butuc, numit Christklots. Potrivit traditiei, acesta pazeste casa de nenorociri si hoti tot restul anului. In ziua de Ajun, membrii familiilor se aduna pentru a merge impreuna la biserica la Mesa. Se crede ca traditia impodobirii bradului a ajuns in Germania prin secolul al XVI-lea.

In cele 13 zile pana la Craciun, in Islanda, 13 personaje usor poznase ies pe strazi, imbracate in costume traditionale, si se joaca. Mai mult, in fiecare noapte de Yuletinde, copiii isi pun cate o pereche de incaltaminte langa fereastra, pentru ca Mos Craciunul din acea zi sa le lase un cadou. A doua seara primesc alte cadouri, de la alt Mos Craciun.

Inainte de Craciun, conform unei traditii vechi, norvegienii isi ascund maturile. Se credea odinioara ca spiritele rele si vrajitoarele ies afara in Ajun si cauta maturi pentru a putea zbura.

In Ajunul Craciunului, locuitorii orasului Caracas, din Venezuela, merg la biserica… incaltati cu role. Tocmai de aceea este interzisa circulatia masinilor. Motivele sunt cunoscute doar de ei.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.