Cum sa pastrezi caldura in locuinta mai ales in zilele geroase

Posted on - in Generale
cum-sa-pastrezi-caldura-in-locuinta-mai-ales-in-zilele-geroase

Cu sau fara avertizari meteo, suntem in plina iarna, iar temperaturile scazute ne creeaza disconfort. Pentru ca in locuinta sa fie cat mai cald, trebuie sa avem in vedere urmatoarele aspecte:

1. Blocarea cosurilor de fum neutilizate. Daca nu faci foc in soba sau semineul dintr-o camera, nu are rost sa lasi cosul neacoperit. Caldura iese prin el…

2. Izolarea ferestrelor. In incaperile pe care nu le folosesti iarna, indicat ar fi sa acoperi ferestrele in totalitate cu niste draperii groase. In dormitor si sufragerie in schimb, adica acolo unde dormi si lucrezi, pune niste perdele groase. De asemenea, e bine sa folosesti cate o singura fereastra pentru aerisit, iar pe restul sa le izolezi cu banda speciala.

3. Izolarea cailor de acces cu o perna pentru usa. Daca, spre exemplu, te pregatesti pentru odihna si stii ca nu mai circuli pe usa de la dormitor, pune in partea de jos a ei o pernuta. Datorita acesteia, nu vei mai simti curent absolut deloc.

4. Izolarea usilor cu draperii. Poate ca nu arata extraordinar, poate ca decorul nu este chiar cel pe care ti l-ai dorit, dar sigur se va pastra mai multa caldura in camera. Desfa draperiile, pentru a acoperi usile in totalitate.

5. Folosirea cu atentie a ventilatiei din baie. Ideal ar fi sa nu o utilizezi decat imediat dupa ce faci dus. Daca o lasi descoperita tot timpul, va patrunde aer rece in baie.

De asemenea, cand vremea va permite, ar fi indicate si:
1. Izolarea locuintei, atat pe exterior, cat si pe interior. Caldura nu iese doar pe la marginea ferestrelor si usilor, ci si prin acoperis.

2. Repararea pardoselii. Spatiile libere dintre placutele de parchet sau dintre scanduri inseamna pierdere de caldura. Discuta cu un mester despre cum trebuie procedat.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.