Cele mai ciudate superstitii despre case, de care nu ai auzit pana acum

Posted on - in Generale
cele-mai-ciudate-superstitii-despre-case-de-care-nu-ai-auzit-pana-acum

Multe cladiri din lume nu au al treisprezecelea etaj, de la etajul 12 ajungandu-se direct la etajul 14. Aceasta e numai una din multele superstitii, vechi de sute de ani. Din varii motive, omul a pus in seama lor unele lucruri inexplicabile.
Uite alte superstitii de care, poate, n-ai mai auzit pana acum

 

CE SA (NU) FACI IN EXTERIORUL LOCUINTEI

1. Vopseste veranda sau terasa in albastru ca sa pacalesti spiritele. In cultura populatiei sudice din America, de acum multi ani, circula ideea ca spiritele nu pot trece prin apa, deci nu patrunde nici in casele ale caror intrari erau vopsite in nuanta lacurilor si raurilor.
(photo credit: pixabay)

 

2. Spaniolii isi tin inchise ferestrele pe 1 noiembrie. De ce? Ei cred ca spiritele rudelor decedate sunt eliberate in acea zi si se intorc in locuintele lor. Tinand ferestrele inchise, nu au pe unde sa mai intre.

3. Clopotelul agatat in balcon sau deasupra usii principale alunga ghinionul. Celtii erau de parere, in schimb, ca sperie spiritele rele.

4. Agata fenicul deasupra usii ca sa-ti pazesti locuinta de… vrajitoare. De demult, unele persoane bagau putin fenicul in broasca usii…

5. Foloseste o singura usa pentru a intra si iesi din casa. Daca ai mai multe cai de acces in locuinta, alege una si fii consecvent in a o folosi, ca sa nu ai ghinion.

 

CE SA (NU) FACI IN INTERIORUL LOCUINTEI

6. Nu deschide umbrela in locuinta, ca sa nu aduci ofensa spiritului care ti-o pazeste. Acest aspect are, de fapt, o oarecare logica. Umbrela e folosita impotriva furtunilor si a ploilor. Deschizand-o in locuinta, sugerezi ideea ca aceasta nu a fost bine pazita. Cu alte cuvinte, spiritul protector nu si-a facut bine treaba. In fapt, umbrela nu trebuie deschisa tocmai pentru a evita eventualele accidente.
(photo credit: pixabay)

7. Nu folosi o matura veche intr-o casa noua. Se spune ca alungi tot norocul.

8. Spiritele rele stau pe scaunul tau preferat. Daca ai un scaun tip leagan in fata semineului sau pe terasa si observi ca se misca inainte si inapoi, in mod regulat, inseamna ca o fantoma sta pe el si ca, in curand, in acea familie va fi un deces. Se crede ca e bine sa ocupi scaunul cu ceva, atunci cand nu stai pe el, pentru ca spiritul sa nu se poata aseza.

9. Acopera oglinzile, pentru ca iti pot fura sufletul. De fapt, este vorba despre practica victoriana de a acoperi oglinzile din casa atunci cand cineva murea, pentru ca sufletul decedatului sa nu ramana blocat in ele. Acest lucru se practica si la noi, in zona Moldovei, din acelasi motiv.

10. Nu-ti va merge bine in ziua in care te vei trezi pe partea cealalta de pat. Daca seara adormi pe partea stanga a patului, dimineata ar trebui sa te trezesti tot acolo…

11. Ghinda protejeaza locuinta de fulgere.

12. Ciocanitul in lemn ar trebui sa te fereasca de ghinion.

13. Incaltamintea nu se pune niciodata pe masa. Altfel, e semn ca cineva din familie va muri in curand. Dar oare cine pune pantofii pe masa?… Superstitia aceasta are legatura cu mineritul de odinioara, dar nu de la noi din tara. Acum foarte multi ani, cand un miner murea, intrucat nu i se mai putea recupera trupul, papucii lui erau pusi pe o masa, in semn de respect. Daca insa faci acest lucru la tine acasa, fara ca nimeni sa fi murit, este ca si cum te-ai juca cu focul.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.