Designerii florali iti dezvaluie trucurile unui aranjament superb

Posted on - in Generale
designerii-florali-iti-dezvaluie-trucurile-unui-aranjament-superb

Cand vine vorba de aranjarea mesei pentru invitati, orice detaliu conteaza. Ce servetele pui alaturi de tacamuri, ce vesela folosesti, cum decorezi spatiul s.a.m.d.
Un element de baza, de care uitam in majoritatea timpului, il constituie aranjamentele florale. Cel mai adesea, punem cateva flori intr-o vaza si gata! Stii insa ca le-ai putea face sa arate mult mai bine? Urmeaza sfaturile lui Ron Wendt, un organizator de evenimente care a colaborat inclusiv cu renumita casa de moda Chanel:

1. Inspira-te din natura. Foloseste flori de sezon. Primavara ai lalele, frezii, garofite si zambile, iar toamna crizanteme, dumitrite, gherghine si nu numai.

2. Combina florile intr-un aranjament. Include in el:
– flori in culorii vii. Ai nevoie de trandafiri, bujori, floarea-soarelui si dalii (gherghine). Sunt puse in mijlocul aranjamentului si confera ideea de stabilitate si echilibru;
– flori pentru umplutura, si anume: cretisoara, astrantia (stevie de munte), plante ale caror inflorescente sunt grupate sub forma de umbreluta. Li se mai spune si flori de tranzitie, intrucat umplu spatiul dintre florile din mijloc si cele de pe margini;
– flori cu tulpina inalta. Uneori sunt inserate pe orizontala, alteori pe verticala. Din aceasta categorie fac parte: liatris (steaua stralucitoare), gura leului, gladiolele etc.;
– plante cu frunze, precum feriga, crinul de toamna, iedera. Ele creeaza un minunat contrast.

3. Foloseste un cutit. Daca pana acum taiai tulpinile florilor cu foarfecele, sa stii ca nu procedai bine. De ce? Intrucat zdrobeai tulpinile, facand ca plantele sa se ofileasca mai repede.

4. Alege vaza potrivita. Cea mai buna, in viziunea florarilor, este cea cu baza mai mare si gura mai mica. Poti, de asemenea, sa optezi pentru una sub forma de glob sau cilindrica, dar cu mijlocul mai ingust. De ce? Intrucat florile nu se vor rasfira si nici nu vor fi prea inghesuite.

5. Respecta pasii de creare a unui aranjament. Mai intai, in vaza trebuie puse florile in culori vii, pentru a crea designul si forma dorite. Apoi urmeaza plantele cu frunze, florile de umplutura, iar la final florile cu tulpina inalta. Alti designeri prefera ca prima data sa puna in aranjament florile cu tulpina mai inalta. Cum trebuie sa procedezi tu? Ei bine, cum iti place mai mult. Regulile nu sunt batute in cuie, ci pot fi incalcate.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.