Plante care aduc noroc in casa

Posted on - in Inspiratie, Lifestyle
plante-care-aduc-noroc-in-casa

Ai auzit, cu siguranta, ca sunt plante care atrag energiile pozitive si despre care se spune ca iti poarta noroc. Ca o fi sau nu asa, nu avem de unde sti cu siguranta. Cert e faptul ca sunt frumoase, reprezinta o bucatica de natura adusa in locuinta si ne inveselesc.

Iata cateva dintre cele care se tin in casa:

1. Bambus norocos. Nu e un bambus la fel ca cel din Asia de Sud-Est, care creste foarte mult in inaltime, dar face parte tot din familia Dracaena. E asociat cu Feng-Shui, in schimb.
Acest lucru inseamna urmatoarele lucruri:
– aranjamentul cu 3 fire de bambus favorizeaza fericirea, longevitatea si bunastarea;
– aranjamentul cu 5 fire – bunastare;
– aranjamentul cu 6 fire – noroc;
– aranjamentul cu 7 fire – sanatate;
– aranjamentul cu 8 fire de bambus – dezvoltare;
– aranjamentul cu 21 de fire le inglobeaza pe toate cele mentionate anterior.
E un foarte mare iubitor de apa, deci ai grija! Daca vrei sa-l plantezi in ghiveci, trebuie pus atunci cand are radacini. Ideal e sa-l asezi intr-o vaza din sticla transparenta, cu o moneda in ea si cu multe pietre decorative. Moneda e semnul de Metal din aranjament. Are nevoie de multa lumina, dar nu trebuie sa fie expus direct razelor solare.

2. Copacul banilor. Pachira, caci asa i se spune, e tot un element Feng-Shui. Interesant este ca, de multe ori, florarii realizeaza impletituri din acesti copaci, bineinteles, inca de cand sunt foarte mici. Ca sa-ti aduca noroc, trebuie sa fie 3 sau 5 fire de Pachira in impletitura.

  3. Trifoiul norocos. Hmmm, pare pleonasm, nu-i asa? Doar stim despre trifoi ca e menit sa aduca noroc. Ei bine, chiar asa se numeste planta. Si aceasta e mare iubitoare de apa. Ai grija sa o uzi in fiecare zi, dar nu pune foarte multa apa. Conform unei legende irlandeze, Sf. Patrick, cel care a dus crestinismul in Irlanda, a ilustrat Sfanta Treime cu ajutorul unui fir de trifoi cu trei frunze, pe fiecare menind-o cate unei persoane, si anume Tatalui, Fiului si Sfantului Duh. De aceea, se crede ca trifoiul este norocos. In afara de apa, are nevoie de multa lumina.

4. Limba soacrei, cunoscuta si drept planta sarpelui. De ce se spune despre ea ca aduce noroc? Intrucat absoarbe toxinele din aer, purificandu-l, dar si pentru ca mentine umiditatea intr-o camera, daca e pusa alaturi de alte plante.

 5. Planta hawaiiana Ti. Are culori vibrante, deci iti inveseleste automat cam orice camera in care o pui. Locuitorii din Polinezi considerau odinioara ca are puteri mistice. Ca sa-ti poarte noroc, in special pentru a-ti gasi sufletul pereche, planteaza doua fire.

 

6. Planta de jad. Conform principiilor Feng Shui, atrage norocul de partea ta. In general, e oferita cadou oamenilor de afaceri si asezata la intrarea in firma sau birou. De ce? Ca sa aduca in interior prosperitatea. Bineinteles, poate fi pusa si intr-o locuinta. Nu o uda prea mult. Din cauza excesului de apa, se ingalbeneste si moare. Iubeste lumina si poate sta si la soare fara nici o problema.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.