6 lucruri din locuinta care iti provoaca stari de letargie prelungita

Posted on - in Generale
6-lucruri-din-locuinta-care-iti-provoaca-stari-de-letargie-prelungita

Sunt zile in care te simti mai obosit si preferi sa lenevesti pe canapea ore intregi. Este si normal, intrucat organismul are nevoie de relaxare. Daca insa starea de letargie se prelungeste, o cauza ar putea fi chiar decorul locuintei.

Da, asa este. Starea noastra generala este, de multe ori, influentata de obiectele care ne inconjoara. Ca sa nu te mai simti asa de epuizat, trebuie sa te ocupi de cateva lucruri, si anume:

1. Evita sa lucrezi folosind lumina artificiala. Profita, in schimb, de lumina naturala. Muta-ti biroul mai aproape de fereastra si evita cat se poate sa aprinzi vreun bec. Astfel, cu cat vei utiliza mai putin lumina artificiala, cu atat vei dormi mai bine noaptea si nu te vei mai simti letargic in ziua urmatoare.

2. Ajusteaza termostatul centralei. Pentru a avea un somn odihnitor ne trebuie o temperatura de maxim 20 de grade Celsius.

3. Schimba nuanta peretilor. S-a demonstrat stiintific ca peretii varuiti pe albastru micsoreaza ritmul cardiac si provoaca somnolenta. Asadar, e bine sa ai o nuanta de albastru in dormitor, dar nu si in sufragerie sau in camera in care lucrezi.

4. Scoate televizorul si calculatorul din dormitor. Locul lor este in cu totul alta camera. De ce? Pentru ca undele acestora impiedica producerea melatoninei, astfel ca vei avea un somn intrerupt pe parcursul noptii, iar a doua zi te vei simti si mai obosit.

5. Pune in ordine obiectele de pe birou. Chiar daca ai lucrat din greu aseara sau zilele trecute la un proiect si nu ti-a mai pasat de cum ai lasat totul pe birou, fa ordine chiar acum. Dezordinea iti induce o stare de epuizare nu doar psihica, ci si fizica. Cu alte cuvinte, cand vei intra iarasi in birou si vei vedea ce e pe el, nu-ti vei dori decat sa te intorci pe canapea. Documentele care nu-ti mai trebuie arunca-le intr-un cos de hartii Mapamond, instrumentele de scris pune-le intr-un suport de creioane, iar maruntisurile intr-o cutie cu 12 compartimente.

6. Niciodata sa nu arzi in timpul zilei lumanari cu aroma de lavanda. Aprinde-le doar inainte de a te baga in pat. Daca vrei sa parfumezi locuinta, foloseste mai degraba lumanarele sau spray cu aroma de citrice pe parcursul zilei.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.