Ce trebuie sa faci seara, inainte de a adormi

Posted on - in Generale
ce-trebuie-sa-faci-seara-inainte-de-a-adormi

Sigur ai avut si tu dimineti agitate, cand trebuia sa te pregatesti pentru serviciu, dar si sa incerci sa strangi lucrurile de prin casa, lasate aiurea. Ai pierdut timp, te-ai enervat si ti-ai promis ca data viitoare le vei pune pe toate la locul lor. A doua zi insa ai luat-o de la capat.
Ca sa fii putin mai organizat si, implicit, sa castigi timp pretios, este bine sa te ocupi in fiecare seara de cateva lucruri, si anume:

1. Pregateste-ti geanta / poseta. Fa curatenie regulat in ea si completeaz-o cu ce ai nevoie zilnic.

2. Gandeste-te la tinuta pentru a doua zi si, pe cat posibil, alege-ti hainele si pune-le pe un scaun, la indemana.

3. Strange lucrurile de prin dormitor. Poate ai lasat sosete pe jos, poate ai aruncat o rochie sau nu ai bagat pantofii cum trebuie sub pat. Mare grija, intrucat te poti impiedica si te poti rani!

4. Du rufele murdare in cosul din baie. Asigura-te insa ca le bagi in el si ca nu le lasi pe langa. De asemenea, impatureste lucrurile curate, care te asteapta adesea pe un fotoliu. Chiar daca dimineata, in graba, ai reusit numai sa le iei de pe sarma, nu ai nici o scuza daca seara nu le impaturesti… Vor prinde miros de interior si vor da impresia si de camera neingrijita.

5. Verifica sufrageria. Ai aruncat poseta si haina cat colo? Ai imprastiat revistele? Ei bine, asa cum le lasi seara, asa le vei gasi dimineata. Cand te intorci, pune haina in dulap, unde ii este locul si du geanta in cuier. Procedand astfel, iti va fi mai usor si cand vei face curatenia saptamanala.

6. Spala vasele dupa fiecare masa. Nu le lasa sa se adune in chiuveta, caci tot tu va trebui sa le cureti si iti va lua mai mult timp. Umple-le cu apa si tine-le asa, pana a doua zi, doar daca trebuie neaparat sa se inmoaie.

7. Curata masa si blatul din bucatarie. Dupa ce faci mancare, nu lasa toate ingredientele imprastiate. Pune-le de unde le-ai luat, arunca ce nu-ti mai trebuie, sterge masa si scaunele, matura gresia si du si gunoiul pe hol. Dimineata nu va trebui decat sa-l arunci.

8. Scrie pe o foaie tot ce trebuie sa faci a doua zi. Astfel vei avea sanse mai mari sa te ocupi de absolut tot ce ti-ai propus.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.