Solutii anti tantari – Cum sa scapi de insecte enervante

Posted on - in Generale
cum-sa-scapi-de-tantari

Iarna visam la zilele calduroase de vara, cand hainele groase stau cuminti in dulap, cand vedetele teraselor sunt berea rece si cestile de ice coffee, dar si cand bronzul ne face pielea mai frumoasa. Totusi, vara ne confruntam cu doua mari neplaceri: canicula si tantarii. Daca ziua suntem la munca si facem fata cumva caldurii, datorita aparatelor de aer conditionat, noaptea e mai greu. Tocmai de aceea e bine sa avem in vedere cateva lucruri. Ce sa faci ca sa poti dormi in noptile de vara? In general, sa mentii racoarea cat mai mult timp.
Pe de alta parte, noaptea nu ne lasa in pace nici nesuferitii de tantari. Norocosii au plase la ferestre. Ghinionistii, in schimb, folosesc pastile speciale sau efectiv stau la panda pentru a-i omori. Si chiar daca ai plasa, tot te poti pricopsi cu cativa zumzaitori. Ce e de facut?
Iata cateva solutii anti tantari de pus in practica:
1. Imbraca-te cu haine cat mai deschise la culoare (tantarii sunt atrasi, de obicei, de hainele inchise la culoare). Opteaza, de asemenea, pentru pantaloni lungi si bluze cu maneca intreaga.

2. Indeparteaza orice sursa de apa dimprejurul locuintei. Tantarii au nevoie de lichid, de aceea se aduna oriunde gasesc asa ceva.

3. Spala-te cu sapun cu aroma de citronella. Bineinteles, poti picura putin ulei de citronella pe piele sau poti arde lumanari cu aroma de citronella.

4. Pune prin casa, din loc in loc, discuri demachiante imbibate in ulei de iarba matelor (se spune ca este mult mai eficient decat anumite produse special gandite pentru starpirea insectelor).

5. Foloseste o plasa anti tantari nu doar pentru ferestre, ci si pentru usi, dar si un aparat cu ultrasunete impotriva tantarilor.

6. Picura putin ulei din arbore de ceai pe piele sau vitamina B.

7. Transforma-ti patul intr-unul in stil oriental, punand o panza transparenta de jur imprejurul lui. Poate ca zgomotul produs de ei il vei mai auzi, dar sigur nu te vor mai intepa.

8. Incearca, pe cat posibil, sa faci dus des (tantarii sunt atrasi de transpiratia care miroase si de umiditate).

9. Pune cateva picaturi de ulei de lavanda pe tocul ferestrelor. De asemenea, poti pune cateva si pe piele.

10. Gateste cu rozmarin. Este eficient mai ales cand faci un gratar afara.

Ce sa faci daca te-au piscat tantarii?

Iata cateva solutii:
1. Aplica mai multe comprese reci pe locul-problema pentru a diminua inflamatia si mancarimea.
2. Picura pe piscatura niste alcool mentolat.
3. Imediat ce te-a piscat, aplica pe piele o crema antihistaminica sau o pasta din 2-3 aspirine pisate si putina apa (reduce inflamatia).
4. Foloseste gel cu aloe vera. Acesta te va scapa de mancarime.
5. Freaca locul piscaturii cu o frunza de busuioc.
6. Incalzeste o lingura si aplic-o cu dosul pe piscatura. Vei scapa de mancarime.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.