Ce trebuie sa faci in curtea ta de acum si pana in noiembrie

Posted on - in Generale, Gradină
ce-trebuie-sa-faci-in-curtea-ta-de-acum-si-pana-in-noiembrie

Gazonul din curte arata bine acum, nu-i asa? Este verde, placut la atingere si acopera toata curtea. Ca sa arate la fel de frumos si la anul, trebuie sa faci cateva lucruri in intervalul sfarsitul lui august – inceputul lui noiembrie.
Uite ce sa scrii pe lista de Activitati:

1. Mai tunde o data gazonul. Regula e ca iarba sa aiba o inaltime de maximum 5 cm, indiferent de perioada anului. De ce sa o tunzi inainte de a ninge? Intrucat firele inalte au tendinta de a se indoi sub greutatea zapezii si de a favoriza dezvoltarea mucegaiului.

2. Testeaza nivelul pH-ului solului si cumpara niste ingrasamant. S-ar putea sa ai nevoie de asa ceva.

3. Insamanteaza zonele unde gazonul s-a uscat. Bineinteles, acest lucru trebuie facut dupa ce ai pus putin ingrasamant. Astfel, la anul vei avea o curte si mai frumoasa.

4. Strange frunzele uscate. Sunt considerate intr-adevar bune pentru gazon si flori, intrucat le protejeaza de ger, dar daca stratul e prea gros, atunci apa nu va mai patrunde in sol, iar ele se vor usca. In plus, intre frunze se vor adaposti insectele, iar acestea nu sunt intotdeauna benefice plantelor. Asigura-te ca, inainte de prima ninsoare, stratul de frunze uscate nu e mai gros de 4-5 cm.

5. Planteaza. Cumpara flori care se pun toamna in pamant. De asemenea, tot acum e bine sa regandesti putin aspectul curtii. Poate unele plante nu-ti mai plac, poate vrei alte combinatii de culori, poate iti doresti o curte amenajata ca-n reviste.

6. Spre sfarsitul toamnei aplica pe alei si trotuare un material de etansare. Protejeaza betonul si nu numai atunci cand se inregistreaza temperaturi de inghet, dar si atunci cand se incalzeste brusc.

7. Uda toate curtea, mai ales in septembrie si octombrie. Procedand astfel, te asiguri ca plantele si iarba vor avea apa suficienta pana la anul. Nu te baza pe faptul ca va ninge. Daca iarna va fi saraca in precipitatii, multe plante se vor usca.

8. Taie crengile care se apleaca foarte mult. In caz contrar, se vor rupe din pricina greutatii zapezii, iar atunci e posibil sa dauneze copacilor. Tot acum trebuie sa tai si crengile trandafirilor agatatori. In primavara se vor regenera foarte bine.

9. Cumpara o protectie pentru aerisire, panze pentru iarna pentru arbusti si o husa de protectie pentru copaci. Fileul va impiedica blocarea cu frunze a canalelor, iar panzele si husa nu vor permite gerului sa afecteze pomii.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.