Dovleacul – simbolul toamnei. Cum sa-l folosesti pentru decor in casa

Posted on - in Inspiratie, Lifestyle
dovleacul-simbolul-toamnei-cum-sa-l-folosesti-la-gatit-si-pentru-decorarea-locuintei

Dovleacul este vedeta oricarei toamne. Il gasesti prin magazine si piete, avand forme si culori diferite, dar toate frumoase. Unii sunt mai sferici sau mai ovali, dar portocalii. Altii sunt mai aplatizati, de un verde-galbui. Si, bineinteles, avem si dovleacul placintar, savurat cu atata pofta fie copt, simplu, fie in tarte.
El provine din Peru si a fost adus pe continentul nostru in secolul al XVI-lea, de catre conchistadorii spanioli. In traditia americana, dovleacul nu e neaparat simbolul toamnei, ci unul din personajele principale ale Halloweenului.

Stiai ca… initial, in legenda Halloweenului nu exista dovleacul? Drept felinar era folosit napul. In timp insa, irlandezii ajunsi in America au preferat dovleacul intrucat era un suport mai incapator.

Dovleacul, asadar, poate fi folosit cu succes atat pentru mancare, cat si pentru decor. In bucatarie, spre exemplu, iti este utila oricand o forma pentru coltunasi Dovleac. Cand vrei ceva dulce, pregateste-ti coltunasi cu branza de vaci, cu mere sau cu gem si baga-i in cuptorul incins.

Iti este pofta de altceva? Ce zici de o tarta cu pere sau de o tarta cu dovleac? Profita de abundenta din piete, cumpara ce ai nevoie, apoi pregateste aluatul si coace-l in orb. Umplutura ramane la alegerea ta.

Ca sa-ti servesti musafirii cu ceva de sezon, iti recomand sa prepari niste briose. Si, cu siguranta, vei face o impresie foarte buna daca le vei pune pe masa un platou cu gustari pregatite intr-o tava pentru mini briose Dovleac. De ce sunt asa speciale? Pentru ca, daca suprapui cele doua modele de prajituri, obtii un desert cu aspect deosebit.

Si tot pentru musafiri poti pregati si o cutie dulce, pe care s-o umpli cu bombonele. Ai nevoie de o forma pentru dulciuri Dovleac 3D, din magazinul decorix.ro.

Dovleacul – excelent pentru decorul locuintei

Ca sa intri in spiritul toamnei si, poate, chiar al Halloweenului, ai nevoie de:
ghirlanda Halloween. Fixeaz-o dintr-o parte in alta a semineului sau afara, deasupra usii principale;
lampion Dovleac;

pahar Halloween.

Cos decorativ Panza de paianjen Halloween.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.