5 sfaturi despre cum sa-ti protejezi locuinta de un incendiu de Craciun

Posted on - in Generale
5-sfaturi-despre-cum-sa-ti-protejezi-locuinta-de-un-incendiu

Foarte multe locuinte, de Craciun, sunt impodobite cu tot felul de instalatii. Fiecare dintre acestea insa e intr-un mare pericol.

Pana la sarbatorile de iarna mai este aproximativ o luna, timp care si voi va puteti lua masurile necesare pentru a nu trece printr-o situatie neplacuta si pentru a ca proteja locuintele.

Pe cat de frumoase si placute sunt instalatiile cu zeci de beculete multicolore, pe atat sunt si de periculoase. Uitate in priza, din cauza unui scurtcircuit, pot produce tragedii. Ideea de a nu va mai impodobi locuinta si/sau bradul nu e o solutie optima. Ar insemna sa nu mai gustati din bucuria sarbatorii. Mai bine puneti in practica urmatoarele 5 sfaturi:

1. Nu supraaglomerati prelungitoarele si prizele, bagand in ele foarte multe stechere. Daca, spre exemplu, prelungitorul are 5 spatii pentru stechere, ocupati doar doua sau trei dintre ele.

2. Nu incercati sa cuplati doua instalatii la acelasi stecher, doar pentru ca v-ar placea sa se aprinda amandoua simultan, folosind o singura priza. Improvizatia va poate costa locuinta si chiar viata.

3. Asigurati-va ca instalatiile folosite in exteriorul casei sunt special gandite pentru asa ceva. Cu alte cuvinte, daca ninge, fulgii nu trebuie sa atinga sub nici o forma cablurile prin care circula electricitatea. Altfel, se poate produce un scurtcircuit. De asemenea, e bine sa nu dormiti cu instalatiile lasate prin priza.

4. Daca plecati de acasa, chiar si pentru jumatate de ora, scoateti instalatiile din priza. Niciodata nu se stie cand poate aparea o problema, intrucat nu doar voi veti avea instalatii, ci si vecinii de pe strada. Triplandu-se consumul de energie electrica in perioada sarbatorilor de iarna, transformatoarele vor fi supraaglomerate, iar unele situatii, mai ales daca sunt vechi, vor ceda. Atunci, in cel mai fericit caz, se va intrerupe alimentarea cu electricitate. Au fost si situatii cand aparatele electrocasnice din locuinta s-au ars din acelasi motiv.

5. Aveti grija de unde cumparati instalatiile. Specialistii afirma ca este bine sa le cautati pe cele marcate cu CE, adica cele care corespund standardelor Comunitatii Europene.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.