Ce trebuie sa faci in curte si gradina la inceput de octombrie

Posted on - in Casă, Curățenie
ce-trebuie-sa-faci-in-curte-si-gradina-la-inceput-de-octombrie

Toamna si-a cam intrat in drepturi. Temperaturi mai mici, frunze uscate, vant usor mai aspru, dimineti si nopti reci… Ca sa nu te ia pe nepregatite iarna, acum, pana spre mijlocul toamnei, e bine sa te ocupi de cateva lucruri. Iata ce trebuie sa faci in curte si gradina pana sa dea inghetul:

1. Strange scaunele si mesele folosite vara, pe terasa. Imbraca-le in huse si du-le in atelier sau garaj. La anul le vei gasi curate si in perfecta stare.

2. Repara acoperisul si curata jgheaburile. Frunzele uscate pot impiedica iarna si primavara curgerea apei rezultate din topirea zapezii, creandu-ti probleme. Cat despre acoperis, sigur nu-ti va placea sa-l repari in miez de iarna, cand gerul isi face de cap. Si daca tot te urci pe casa, uita-te si la cosul de fum. Scoate mizeria din el sau indeparteaza plasa montata in vara (cea pe care ai pus-o pentru ca pasarile sa nu-si faca acolo cuib). Astfel, fumul va iesi fara probleme.

3. Curata din cand in cand gura de aerisire. Frunzele si crengile o pot bloca imediat. Cel mai bine ar fi sa folosesti o protectie pentru aerisire.

4. Aduna frunzele si pregateste compost.

5. Cumpara lemne. Mai bine le tai si le asezi acum la locul lor, decat sa te ocupi de acest lucru la iarna. In plus, atunci e posibil sa coste si mai mult.

Ce trebuie sa faci in casa

6. Verifica ferestrele si usile de la locuinta si dependinte. Acopera crapaturile, ca sa nu intre aer rece, intareste balamalele, repara clantele s.a.m.d.

7. Curata semineul si soba. Acest lucru este foarte important. Facand focul foarte des, la un moment dat se depun reziduuri pe interiorul lor. Nici pe departe nu cad, dimpotriva se aprind. Ca sa le stingi, tot acum ar fi bine sa-ti faci o rezerva de otet. De ce? Intrucat doar el are puterea de a stinge reziduurile fumegande. Daca ai turna apa, nu ai face decat sa intetesti focul.

8. Verifica centrala termica, daca ai asa ceva montat in casa. Ideal ar fi sa cumperi un termostat, sa-l montezi in cea mai racoroasa camera si sa-l setezi la o anumita temperatura. Astfel, atunci cand te vei intoarce acasa, nu va trebui sa astepti pana se va incalzi, intrucat va fi deja cald.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.