Alternativa la pomul de Craciun. Cu ce poti inlocui bradul

Posted on - in Generale
alternativa-la-pomul-de-craciun-cu-ce-poti-inlocui-bradul

Craciunul parca nu e Craciun daca nu ai un brad impodobit in casa. Cand insa nu mai e timp suficient sa-l cauti pe cel care ti-ar placea cel mai mult, nu dispui de bani suficienti ori nu esti de acord cu defrisarile, trebuie sa faci altceva.
Asadar, cum poti inlocui un minunat brad de Craciun? Cea mai la indemana varianta consta in plantele pe care le ai in casa. Inspira-te din ideile de mai jos:
1. Impodobeste oleandrul. Cu cat e mai mare si mai bogat in coronament, cu atat va arata mai bine. Daca este inalt, poti folosi ornamente de tot felul.
2. Ghiveciul cu plantele suculente e noul tau brad! Strecoara printre petale mici globuri rosii sau margelute, dar nu-l incarca si cu beteala si instalatie.
3. Lamaiul este o varianta excelenta. Fiind rezistent, poti agata in el decoratiuni putin mai grele. Ai posibilitatea, de asemenea, ca printre ace sa fixezi si instalatia multicolora.

Alte idei de brad neconventional:
4. Un teanc de carti. La baza pune carti mai mari si mai voluminoase. Pe masura ce te apropii de varf, ai nevoie de carti mai mici. In cazul acestui „brad” iti recomand sa folosesti doar clasica instalatie.
5. „Brad” desenat pe un perete. Schiteaza-l usor, asa cum faceai la orele de desen la scoala. Apoi, pe varful fiecarei ramuri lipeste cate o steluta fosforescenta sau cate un fulg de nea.
6. Foloseste maruntisuri. Ai o gramada de lucrusoare si suveniruri prin casa? Sorteaza-le, apoi lipeste-le pe un perete. La fel, la baza ai nevoie de obiecte mai mari. Ca sa-ti iasa din prima, traseaza intai conturul bradului cu un creion care se sterge usor.

Cum tii pisica departe de brad?

Curioase din fire, pisicile iti pot rasturna bradul in doi timpi si trei miscari. Indiferent ca ai unul natural, unul artificial sau unul incropit, e bine ca animalutele de companie sa nu ti-l rastoarne.
Iata cum le poti opri:
a. Pulverizeaza putina apa in directia pisicii ori de cate ori vezi ca incearca sa se catere in brad. Astfel, la un moment dat, va asocia acest lucru cu apa si se va cuminti.
b. Pune bradul la departare de orice obiect. De ce? Pentru ca pisica nu va mai avea de pe ce sara pentru a ajunge in pom.
c. Ancoreaza bradul fie de un perete, fie de tavan. Si caloriferul e o varianta la indemana.
d. Pulverizeaza putin spray cu aroma de citrice pe crengile bradului.
e. Inveleste trunchiul pomului in staniol. Unii proprietari de pisici spun ca acestora nu le place sa-si bage gherutele in staniol si nici sa-i auda fosnetul. Altele, in schimb, adora folia de aluminiu. Deci trebuie mare atentie!
f. Evita decoratiunile stralucitoare. Ii trezesc instant curiozitatea.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.