Craciunita – sfaturi pentru ingrijire

Posted on - in Generale
craciunita-sfaturi-pentru-ingrijire

Uite cateva informatii despre aceasta planta:

Nu ii place sa fie udata des. Cel mai bine este sa ii torni apa in momentul in care stratul de pamant de la suprafata s-a uscat. Daca e umed, amana hidratarea. In caz contrar, planta va muri.

Frunzele iti spun tot ce trebuie sa stii despre ea. Spre exemplu, in cazul in care se ingalbenesc si cad, probabil ca nu ai udat-o corect. Are nevoie numai de cateva picaturi, turnate o data la doua zile. Daca insa preferi sa ii pui mult mai multa apa, atunci las-o cam o saptamana pana la urmatoarea hidratare.

Are nevoie de caldura si lumina. Poti s-o tii langa un calorifer, dar nu foarte aproape, intrucat aerul uscat ii dauneaza. De asemenea, evita pe cat posibil sa o pui langa un semineu, usa, fereastra sau pe hol. De ce? Pentru ca nu-i priesc locurile in care e curent. Se simte bine cand in incapere sunt 15, maxim 20 de grade Celsius.

Sfaturi pentru a cumpara o craciunita
– nu lua ghiveciul asezat langa o intrare sau pe un hol. A fost expus curentului si variatiilor de temperatura, motiv pentru care planta nu va mai trai prea mult;

– verifica pamantul din ghiveci. Nu trebuie sa fie nici uscat, nici foarte ud. In caz contrar, vei da banii degeaba pe floare, intrucat va muri repede;

– inainte sa iesi cu planta din supermarket sau florarie, pune-o intr-o cutie mai mare, pentru a o feri de curent si vant. De asemenea, pe cat posibil impacheteaz-o astfel incat sa nu simta foarte mult scaderea temperaturii.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.