Despre Nasterea Domnului (Craciunul)

Posted on - in Generale
nasterea-domnului-craciunul

Data de 25 decembrie marcheaza pentru noi Nasterea Domnului, cunoscuta drept Craciunul. Daca cei mici desfac darurile astazi, cei mari merg la biserica.

In aceeasi zi, si cei din Occident, si cei din Orient serbeaza nasterea cu trup a Mantuitorului, dar apare o diferenta de 13 zile, ca urmare a faptului ca cei din Orient folosesc vechiul calcul egiptean. In calendarul iulian, prima zi de Craciun este 7 ianuarie. Astfel, au aparut Craciunul pe stil vechi si Craciunul pe stil nou.

 Nu se stie cu exactitate care este originea cuvantului Craciun. Unii spun ca provine din termenul creation (“a crea”), iar altii considera ca din latinescul calatio (“chemarea poporului in fata preotilor pagani pentru a afla sarbatorile de peste an”).

 Nici data primei sarbatoriri a Nasterii Domnului nu e cunoscuta, dar se crede ca ar fi fost cam dupa trei secole de la misiunea de evanghelizare a apostolilor.

 Colindatorii merg timp de 3 zile din casa in casa si vestesc Nasterea Mantuitorului.

 De foarte multi ani dateaza si traditia ca, in noaptea de 24 spre 25 decembrie, adica in Ajun, Mos Craciun sa treaca pe la fiecare copil si sa lase cadouri sub bradul impodobit.

 CRACIUN FERICIT tuturor!

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.