7 motive sa-ti faci patul zi de zi

Posted on - in Casă, Curățenie
7-motive-sa-ti-faci-patul-zi-de-zi

Somnul de dimineata e cel mai dulce. O stim cu totii. Greu e momentul in care trebuie sa ne urnim din pat ca sa ne pregatim pentru o noua zi de munca. Uneori, din varii motive, suntem in intarziere, iar patul… Ei bine, ori il aranjam in graba mare, ori efectiv il lasam asa. Doar peste 12-14 ore iarasi ne vom baga in el, nu-i asa? In ciuda acestei idei, specialistii afirma ca e bine sa ne facem patul zi de zi. Iata de ce:

1. Vei avea un somn mai odihnitor. Conform unui studiu efectuat, persoanele care isi fac patul in mod regulat au afirmat ca au un somn mai linistit, mai odihnitor. La polul opus s-au aflat persoanele care prefera sa nu se ocupe de pat dimineata. 

2. Mentii curatenia in dormitor o perioada mai indelungata. Daca esti de parere ca improspatarea pernei si aranjarea plapumei duc la acumularea de praf, te inseli. De fapt, daca iti strangi patul zilnic, iar apoi il acoperi cu o patura, praful din camera se va depune doar pe aceasta, nu si pe cearsafuri. Bineinteles, e necesar sa scuturi plapuma si pernele afara, foarte bine, o data pe saptamana.

3. Schimbi aspectul intregii camere. Patul aranjat e asociat intotdeauna cu ordinea si curatenia.

4. Cearsafurile si plapuma isi pastreaza forma mai bine. Daca le lasi imprastiate pe pat, ele se vor cuta. In schimb, daca le vei aranja, vor arata mult mai bine.

5. Iti vei incepe ziua cu dreptul. In definitiv, patul e unul din lucrurile de care trebuie sa te ocupi zi de zi. Aranjandu-l, bifezi una din sarcinile zilnice.

6. Iti scade nivelul stresului si iti imbunatateste starea generala. Se spune ca petrecem in dormitor o treime din viata. Asadar, aspectul acestuia are o importanta considerabila si ne afecteaza mult mai mult decat credem. Un pat aranjat arata ca iti pasa de tine si de locuinta ta si te ajuta sa ai o stare generala mai buna.

7. Inveti sa-ti schimbi obiceiurile, sa le adopti pe cele mai bune. Cum anume? Simplu! Daca iti faci patul pentru ca asa ai fost invatat si stii ca asa e mai bine, vei fi motivat sa te ocupi si de alte lucruri. Bineinteles, schimbarea trebuie sa intervina treptat, pentru a adopta intr-adevar noile obiceiuri. Cu alte cuvinte, vei invata sa fii mai productiv.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.