Coltul cititorului – Cum amenajezi o biblioteca?

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
coltul-cititorului-cum-amenajezi-biblioteca-cat-mai-chic

Esti pasionat de citit? Iti place sa descoperi povestile din paginile volumelor cu coperti frumoase? Ai abonament la reviste de specialitate? Inseamna ca, pana acum, ai adunat destul de multe carti, cat sa incropesti o mica bibilioteca.

Nu le mai tine in cutii, sub pat ori pe diverse rafturi improvizate. Astazi te voi ajuta sa-ti amenajezi coltul cititorului. Ce poate fi mai placut decat sa te retragi printre carti si sa savurezi in liniste povestea eroilor, avand alaturi o cafea sau un ceai aromat?…

Mai intai, e necesar sa gasesti acel spatiu din locuinta pe care sa-l transformi intr-o oaza de refugiu, intr-un colt doar al tau. Unele persoane prefera mansarda, pentru ca are dimensiuni destul de mici, lumina naturala patrunde mult (bineinteles, daca tavanul e prevazut cu o fereastra mare), dar si pentru ca inspira ideea de intimitate. Alte persoane, in schimb, se axeaza pe coltul sufrageriei din apropierea ferestrei.

Dupa ce am ales locul, trebuie sa ne gandim la confort. Pe ce vom sta? Scaunul clasic, in general, ne duce cu gandul la birou, la ideea de munca. Un fotoliu, in schimb, mare si pufos sau o canapea micuta, dar chic, sunt perfecte pentru a sta pe ele ca sa citesti. Ca sa le alegi, tine cont, in primul rand, de dimensiunile spatiului in care le vei pune si de confortul pe care ti-l vor asigura. Culoarea lor conteaza mai putin, deoarece le poti integra mai apoi in decor prin acoperirea cu o patura de alta culoare, sa spunem.

Ai cumparat fotoliul? Foarte bine! Nu uita de masuta de cafea! E absolut necesara in orice colt al cititorului. Pui pe ea o ceasca de ceai, un pahar de apa, farfuria cu mici gustari si chiar si reviste si carti.

Urmeaza etapa in care vei stabili cat de multa lumina doresti sa fie in spatiul cu carti. Dupa cum am mentionat mai sus, e bine sa ti-l amenajezi la fereastra, ca sa profiti de cat mai multa lumina naturala. Totusi, dupa ce se insereaza, ai nevoie de bec. Ideal ar fi sa iti pui o lampa sau un abajur in apropiere de fotoliu.

Penultimul pas consta in aranjarea efectiva a cartilor si revistelor pe rafturile bibliotecii. Daca ai dictionare mai multe, e de preferat sa le asezi in partea de jos a bibliotecii intrucat sunt grele si iti pot deteriora rafturile. In rest, ai liber la aranjat volumele. Pentru biblioteca, Decorix iti recomanda un mini sef in forma de carte. Poti depozita in el diverse valori.

Ce mai poti face pentru ca oaza ta de liniste sa fie aparte? Ei bine, decoreaz-o cu flori. Pune pe masuta de cafea o vaza cu cateva flori de sezon, langa fereastra, un ghiveci sau mai multe cu plante care iubesc lumina, iar in partea mai intunecata, un ghiveci cu planta care prefera mai degraba lipsa luminii. 

De asemenea, din decor nu trebuie sa lipseasca ceasul. Este chic si practic in acelasi timp. Alege un tablou cu ceas de perete sau un autocolant perete Ceas cu cuc.

Cum ti se par aceste idei?

 

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.