5 lucruri pe care sa NU i le faci covorului

Posted on - in Casă, Curățenie
5-lucruri-pe-care-sa-nu-i-le-faci-covorului

In ciuda parerii generale, covorul nu e un lucru care rezista extrem de multi ani. In timp, orice tesatura cedeaza, iar daca ai supus-o diferitelor metode de curatare ori ai sters-o cu substante cu care nu trebuia, cu atat mai mult nu va mai fi buna de nimic.

Ca sa-ti protejezi covorul si sa-si pastreze culorile si aspectul placut o perioada cat mai indelungata, iata cele 5 lucruri pe care sa NU i le faci:

1. Nu-l freca. E tentant acest lucru cand vezi o pata pe el, insa prin frecare se subtiaza tesatura, intrucat se slabesc nodurile fibrelor. Daca e nevoie sa indepartezi o pata, fa-o gentil. Decat sa o freci cu putere, mai bine o stergi usor.

2. Nu folosi o substanta de curatat nepotrivita. Daca nu e special creata pentru covor, n-o utiliza. Exceptia de la regula o constituie detergentul de vase lichid. Amesteca-l cu apa si abia apoi pune-l peste pata.

3. Nu umbla cu incaltaminte pe covor. Astfel eviti murdarirea lui. Chiar daca afara nu e noroi, talpile pantofilor sunt murdare de praf. Pasind cu acestia pe covor, in scurt timp se murdareste, iar atunci iarasi trebuie sa-l speli. Stiai ca si spalarea foarte deasa a covorului poate sa-l deterioreze?

4. Nu pune mobila peste covor. De asemenea, nu e bine sa incepi sa muti mobilierul folosindu-te de covor. O fi o metoda usoara pentru tine, dar nu si pentru el. Se deterioreaza extrem de repede, isi pierde din aspect si nu mai este bun de nimic. Daca trebuie sa muti mobila, da covoarele la o parte mai intai.

5. Nu folosi batatorul de covoare. Aspiratorul e special creat pentru curatarea fibrelor in amanuntime. De ce sa scoti covorul si sa-l bati cu paleta speciala? Tesatura se subtiaza considerabil. Cel mult il poti scoate pentru a sta cateva ore la soare. Se va aerisi mult mai bine.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.