Scapa de petele de machiaj

Posted on - in Casă, Curățenie
scapa-de-petele-de-machiaj

Pasionatii de makeup stiu cat e de frustrant sa gasesti pete de machiaj pe haine, covoare sau mese. Din pacate, nu scapi asa usor de ele, folosind demachiant. Solutiile sunt altele.
Iata-le:

Corector, rimel sau fard de ochi
Aceste pete sunt cele mai simple de rezolvat. Nu ai nevoie de nimic deosebit si nici nu trebuie sa te chinui prea mult ca sa scapi de ele. Iti trebuie doar o solutie contra petelor, orice folosesti in mod obisnuit. Aplica solutia direct pe pata, apoi spala ca de obicei.

Uleiuri
Uleiurile sunt mai greu de curatat, dar nu imposibil. Daca ai varsat putin ulei de argan pe bluza ta preferata, ia un servetel si incearca sa absorbi excesul. Apoi foloseste o solutie contra petelor. De asemenea, poti incerca sa stergi pata cu putin dezinfectant de maini, ca sa scapi de grasime. Abia apoi o poti pune la spalat.

Oja
Cea mai buna veste, cand vine vorba de pete de oja, este ca pot fi scoase destul de usor, folosind acelasi lucru ca si pentru indepartarea stratului de culoare de pe unghii: acetona. Intoarce materialul pe dos si pune un servetel peste pata, apoi tamponeaza usor cu acetona. Nu freca, deoarece poti dauna materialului. Clateste cu apa si repeta procedeul pana cand pata nu se mai transfera pe servetel.

Ruj sau balsam de buze
Dupa ce ai observat pata de ruj, urmatorul pas este sa elimini excesul. Aduna bucatelele foarte mici cu o bucata de scotch. Foloseste apoi o solutie anti pete si baga la spalat. Nu uita niciodata rujuri sau balsamuri de buze prin buzunare, deoarece pot duce la pete greu de scos, daca se dizolva in materiale.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.