Cum aranjam un pat cu baldachin

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
cum-aranjam-un-pat-cu-baldachin

Patul cu baldachin este foarte elegant si da un aer deosebit dormitorului in care se afla. Totusi, pentru a arata frumos, cu bun gust, este important sa respectam cateva reguli de baza.
Iata care sunt acestea:

Foloseste perdelute subtiri
Pentru un pat cu baldachin, cel mai bine este sa aiba perdele subtiri, aproape transparente. Orice material gros il poate face sa arate prea incarcat. Opteaza pentru voal si in.

Pune un tablou
Daca peretele de care este lipit patul nu are niciun tablou sau fotografie, spatiul ramane gol. Alege un tablou frumos, dar nu prea complex. Cauta unul in culori pastelate. Se va potrivi perfect cu eleganta baldachinului.

Fixeaza baldachinul cat mai sus
Chiar daca ti se pare ca ai gasit inaltimea perfecta pentru baldachin, mai urca-l putin, atat cat iti permite inaltimea camerei.

Pune o lustra frumoasa
In ciuda faptului ca ai deja lampi pe noptiere, o lustra in interiorul baldachinului ii va conferi si mai mult rafinament. In plus, va crea o atmosfera romantica. Tine minte sa alegi o lustra delicata, de exemplu una aramie sau argintie.

Eleganta prin simplitate
Odata ce ai pus un pat cu baldachin in dormitor, fii sigura ca acesta va fi punctul forte al camerei. Asa ca pastreaza restul decorului cat mai simplu. De exemplu, nu folosi perdele colorate si detaliate pentru ferestre, ci tot ceva pastelat si vaporos.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.