Cum sa alegi covoarele potrivite pentru casa ta

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
cum-sa-alegi-covoarele-potrivite-pentru-casa-ta

Un covor poate da o cu totul alta infatisare oricarei camere. O poate face sa para primitoare si calduroasa sau, din contra, poate sa nu se potriveasca deloc cu specificul incaperii.
Iata un mic ghid care sa te ajute sa alegi covorul potrivit pentru orice camera.

Pentru dormitor
Covorul din dormitor trebuie sa fie in ton cu spiritul camerei: linistitor si odihnitor. Alege un material pe care sa vrei sa calci la prima ora a diminetii. Cu cat este mai pufos si mai placut, cu atat mai bine. Incearca sa alegi unul intr-o culoare calda, pentru a da un aspect luminos camerei.

Pentru living
Sufrageria e locul in care iti poti manifesta creativitatea. Aceasta camera trebuie sa iti semene. Totusi, covorul nu trebuie sa devina piesa de rezistenta. Dimpotriva, trebuie sa se potriveasca cu mobilierul, fara sa eclipseze alte elemente decorative. Poti alege un covor cu model, mai ales daca nu ai alte imprimeuri prin camera.

Pentru hol
Covorul din hol va suporta multe, caci va fi primul pe care vei calca atunci cand vei intra in casa. Alege unul de care sa nu-ti para rau in caz ca se va murdari. Totusi, nu opta chiar pentru o calitate mai indoielnica. In fond, holul este incaperea in care intra oaspetii prima data, iar impresia initiala conteaza intotdeauna.

Pentru baie
Covorasele de baie trebuie sa fie si frumoase, si utile. Trebuie sa reziste bine la apa. Asta nu inseamna ca trebuie sa te limitezi la acele covoare obisnuite, care absorb apa. Cele mai potrivite culori sunt cele reci, precum bleu, deoarece dau impresia unui loc curat.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.