De ce nu e bine sa intri incaltat in casa?

Posted on - in Casă, Curățenie
de-ce-nu-e-bine-sa-intri-incaltat-in-locuinta

Stim cu totii ca nu e bine sa intram incaltati in casa. Ori de cate ori faceam asta in copilarie, parintii ne certau. Chiar si cand mergem la cineva in vizita, lasam ghetele la usa. De ce? Principalul motiv e ca am putea murdari covorul, dar mai sunt si alte aspecte, mai putin stiute. Iata-le:

1. Introduci substante toxice in locuinta. Este vorba despre cele folosite pentru asfaltarea strazilor, pentru deszapezit s.a.m.d. Daca intri incaltat, ele ajung pe covor, apoi se transfera pe talpile tale atunci cand esti descaltat. Sau, mai rau, ajung pe suprafata jucariilor celor mici. Iti recomand sa folosesti un covoras intrare „Aeroport”.

2. Talpile ghetelor sunt pline de bacterii. Foarte multe dintre ele se gasesc inclusiv in baile publice.

3. Tocurile si talpile mai aspre zgarie dusumeaua. Oricat de frumos ar fi parchetul din sufragerie, oricat de stralucitoare ar fi gresia din bucatarie si marmura de pe hol, la un moment vor parea foarte uzate.

4. Ai si mai multa curatenie de facut. Din moment ce lasi incaltamintea si pe hol, si prin sufragerie sau dormitor, cand vei da cu aspiratorul, va trebui sa tot aduni ghetele.

5. Deranjezi vecinul de la etajul inferior tie. Tocurile sunt zgomotoase in general, iar cand pasesti pe parchetul neacoperit de covor sau direct pe gresie, sigur te va auzi vecinul care locuieste in apartamentul de sub al tau. Incearca sa acoperi pardoseala cu ajutorul unui covor mai mare. Vei observa ca in camera va fi mai cald si nu se va mai forma nici ecou. Ca sa nu alunece, foloseste 8 patine antiderapante pentru covoare.

6. Catelul iti poate roade ghetele. Daca e inca mic, sigur va incerca. Ideal este sa lasi incaltamintea pe hol, iar el sa nu aiba acces in acea incapere decat supravegheat.

7. Stii ca s-a terminat ziua de munca. Atunci cand te descalti si lasi totul la usa, e ca si cum ii spui creierului tau ca ziua de munca s-a incheiat si ca te poti relaxa de acum.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.