Ferestre mici? Noi avem solutia sa le facem mai mari!

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
ferestre-mici-noi-avem-solutia-sa-le-facem-mai-mari

Fiecare dintre noi viseaza la o locuinta construita si amenajata dupa bunul plac. Cand insa bugetul nu-ti permite ori te muti intr-o casuta cumparata, schimbarile pe care le poti face sunt destul de limitate.
Esti nemultumit ca ferestrele spatiului unde stai acum sunt cam mici? Le poti mari fara sa faci vreo modificare in structura cladirii. Uite cum:

1.  Vopseste chenarul ferestrei. Alege o culoare mai deschisa. In cazul in care peretii sunt albi, opteaza pentru alta culoare.

2. Agata perdelele si draperiile mult mai sus decat marginea superioara a ferestrei.

3. Alege draperii din material rigid. Astfel va parea ca ai cumparat ceva mai scump si ca, de fapt, fereastra e mai lata.

4. Acopera cativa centimetri din perete cu draperie. Monteaza o sina mai lunga deasupra ferestrei si trage perdelele cu cativa centimetri dincolo de tamplarie. Cineva va intra in incapere, va avea impresia ca si sub draperie este geam, de fapt.

5. Niciodata sa nu folosesti perdelele de iarna in locul celor de vara si invers.

6. Monteaza rulouri cu dungi verticale. Dau impresia ca fereastra e mult mai inalta decat pare.

Salvează

Decoblog

2 Comments

  1. Elena

    Foarte util articolul si chiar o sa ma ajute sa dau o „fata” ferestrei din camera… eu de fapt as vrea sa adaug deasupra ferestrei care se afla cam la 40 cm de tavan , un raft pentru carti. Cum vi se pare asta? Nu renunt la carti dar nici nu vreau sa ma impedic de ele prin camera, nu vreau nici biblioteca , nici birou pe care sa stea turnul de carti. am vazut asa ceva ( carti aranjate pe raftul fixat deasupra ferestrei ) si imi doresc foarte mult.

    Multumesc!

    3 ani ago
    • alina

      Ne bucuram ca va este de folos articolul. Da, este o idee buna pentru montat raftul acolo, daca doriti sa aveti mai mult spatiu liber in camera. Totusi, poate ar fi mai bine sa cautati un corp de mobilier mic pentru un colt al incaperii, in care sa puneti cartile. Daca le-ati lasa deasupra ferestrei, cand ati intra in camera, ati avea impresia ca decorul e destul de incarcat. Procedand astfel, v-ar fi mai usor si atunci cand veti dori sa rasfoiti o carte. In loc sa va urcati pe scaun pentru a ajunge la raftul de sus, ati lua-o din acel coltar.

      3 ani ago

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.