5 lucruri de facut in bucatarie seara, care te vor ajuta sa economisesti timp dimineata

Posted on - in Bucătărie, Casă
5-lucruri-de-facut-in-bucatarie-seara-care-te-vor-ajuta-sa-economisesti-timp-dimineata

Dimineata nu este chiar punctul forte al multora dintre noi. Iar daca am avut insomnie sau am lucrat pana tarziu in noapte, cu atat mai mult somnul de dimineata e mai dulce si mai ispititor. Ce sa faci, totusi, pentru a nu mai intarzia la serviciu, pentru a duce copiii la scoala la timp, dar si pentru a te pregati de o noua zi?

Raspunsul la aceste trei intrebari consta in lucrurile de care trebuie sa te ocupi seara de seara. Cu alte cuvinte, ai nevoie de putina organizare si totul va merge ca pe roate. Iata sugestiile noastre:

1. Spala vasele in fiecare seara. Astfel, dimineata nu vei avea chiuveta ocupata si nu vei pierde timp curatandu-le (daca nu le speli imediat ce ai terminat cu ele, murdaria se intareste, iar apoi iti va fi mai greu sa le cureti).

2. Pregateste ingredientele pentru micul dejun si lasa-le pe blatul mobilierului. Dimineata nu va mai trebui sa le cauti prin dulapuri si sa faci si zgomot. Dimpotriva, micsorezi considerabil timpul petrecut in bucatarie. Tot seara poti sa pui, spre exemplu, lintea sau fructele uscate la hidratat ori sa amesteci ingredientele uscate pentru blinii.

3. Pregateste masa pentru micul dejun. Pune paharele pentru suc si canile pentru cafea, alege farfuriile si tacamurile si, foarte important, agata de spatarul fiecarui scaun ghiozdanele copiilor. Tot acum poti strecura in ele fructele. Astfel, dimineata nu-ti va ramane decat sa impachetezi sandvisurile.

4. Pregateste ce ai nevoie pentru cina. Mai bine zis, transfera legumele sau carnea din congelator in frigider. Orele de dupa aceea vor fi suficiente pentru a se dezgheta. De ce seara? Pentru ca dimineata este foarte posibil sa uiti sa faci acest lucru.

5. Leaga punga din cosul de gunoi si pune una goala in locul ei. Procedand astfel vei economisi cateva minute in fiecare dimineata.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.