Greseli pe care le faci cand iti cureti gadgeturile

Posted on - in Casă, Curățenie
greseli-pe-care-le-faci-cand-iti-cureti-gadgeturile

Laptopul, monitorul și tastatura trebuie sa fie curatate din cand in cand. Daca nu ai deprins acest obicei inca, ar fi cazul sa-ti indrepti atentia si asupra lor.
Iata principalele greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti cureti gadgeturile:

1. Pulverizezi spray direct pe ecrane
Orice ai face, nu aplica lichid direct pe ecranul calculatorului, caci s-ar putea sa-i faci mai mult rau decat bine. Sterge-l cu o carpa moale, pe care ai pulverizat anterior solutia de curatat. Astfel iti vei proteja ecranul de eventualele deteriorari.

2. Lasi firimiturile sa se adune
De fiecare data cand mananci in fata calculatorului, exista sansa ca firimiturile sa ajunga printre taste. Data viitoare cand faci curat, intoarce tastatura si bate usor cu degetele in ea. Vei fi surprins de cat de multe resturi de la covrigei ori sandvisuri pot sa cada dintre taste.

3. Nu cureti niciodata telecomanda
Gandeste-te la faptul ca telecomanda se afla in topul obiectelor pline de microbi pe care le atingi zilnic. In fond, toata lumea pune mana pe ea. Dezinfecteaz-o din cand in cand.

(photo credit: bestcoffeemakerhq)

Afla si care sunt cele 10 locuri in care uiti sa faci curatenie

4. Castile de urechi
Majoritatea castilor au parti de cauciuc care pot fi scoase. E bine sa le dezinfectezi regulat. Spala-le cu un detergent slab, apoi clateste-le foarte bine. Bineinteles, inainte de a le folosi, lasa-le sa se usuce complet.

5. Nu cureti decat exteriorul
Atunci cand vine vorba de ustensilele din bucatarie, e important sa le cureti si pe interior. Acorda o atentie mai mare, spre exemplu, filtrului de cafea.

6. Le bagi in priza prea repede
Atentie: dupa ce ai spalat sau curatat un obiect care functioneaza cu electricitate, lasa-l sa se usuce complet! Chiar daca te grabesti sa-l folosesti cat mai repede, este interzis sa-l bagi in priza umed sau chiar ud! De ce? In primul rand, iti risti viata. In al doilea rand, se poate produce un scurtcircuit.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.