Curatenie rapida: 10 locuri de care uiti

Posted on - in Casă, Curățenie
curatenie-rapida-10-locuri-de-care-uiti

In goana dupa o curatenie rapida, e usor sa treci cu vederea cateva elemente importante. Crezi ca, daca ai sters praful, ai aspirat si aerisit, curatenia e gata? Nici pe departe! Dimpotriva, sunt cateva locuri, mai exact 10, de care uiti complet aproape tot timpul. Iata-le:

1. Sub masina de spalat vase si sub uscator. De ce uiti de ele? Intrucat te axezi pe ce este la vedere. Ca sa nu faci efort in mod constant, curata dusumeaua de sub masina de spalat vase o data la 2-3 luni. Ai grija cum o muti, ca sa nu o deteriorezi.

2. Interiorul masinii de spalat vase. Bagam vasele murdare si avem pretentia sa le scoatem curate, dar pe ea cand o curatam? Planifica-ti ca, din cand in cand, sa pui in masina de spalat vase 100 gr de bicarbonat de sodiu si cateva linguri de sare grunjoasa, apoi sa-i dai o spalare.

3. Sub frigider si deasupra lui. Daca masina de spalat vase poate fi mutata mai usor, frigiderul abia reusim sa-l urnim. Cand il dezgheti, intrucat scoti alimentele din el si se usureaza cat de cat, muta-l cu grija dintr-o parte in alta si sterge cu o carpa umeda podeaua, apoi las-o sa se usuce. Vei ramane sigur surprinsa de cantitatea de praf care se poate aduna acolo. De asemenea, cand faci curatenia saptamanala, sterge si partea superioara a frigiderului. Si acolo se aduna mult praf…

 

Masina de spalat rufe, interiorul aspiratorului si al cosului de gunoi sunt doar cateva dintre locurile pe care le poti uita usor atunci cand alegi o curatenie rapida in locul uneia eficiente.

 

4. Interiorul masinii de spalat rufe. Ca sa nu prinda miros, pune in sertarul pentru detergent 1 litru de otet si da-i o prespalare.

5. Baghetele si sipcile decorative. Sunt la vedere, dar le neglijam. Pe masura ce trece timpul si nu ne ocupam de ele, se ingalbenesc.

6. Interiorul aspiratorului. Daca folosesti aparatul des, scoate sacul chiar si o data pe saptamana. Altfel e locul perfect pentru dezvoltarea microbilor si a bacteriilor.

7. In camara. Acolo depozitam absolut totul, de aceea e bine sa mentinem ordinea si sa facem curatenie cat de des posibil.

8. Ventilatorul din tavan. Praful se depune pe palete, iar cine e mai sensibil sau are astm, sigur va simti ca undeva in camera e praf.

9. Canapeaua. Trebuie aspirata macar o data pe luna. Daca ai animal de companie, si mai des chiar. Iar ca sa scoti mirosul greoi din tapiterie, presara bicarbonat de sodiu sau amoniac pe ea, lasa asa vreo jumatate de ora, dupa care aspira foarte bine.

10. Cosul de gunoi de afara. Daca ai asa ceva in curte, desi e mai greu, trebuie sa-l cureti. Spala-l bine si lasa-l sa se usuce, iar datile urmatoare incearca sa nu-l mai murdaresti.

Salvează

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.