Gradina in stil vintage – Cum o amenajezi

Posted on - in Gradină
gradina-in-stil-vintage-cum-o-amenajezi

(photo credit: pinterest)

Ai vazut, cu siguranta, o multime de fotografii pe retelele de socializare, cu gradini decorate in fel si chip. Dintre toate, preferata mea este gradina in stil vintage. Misterioasa, cu un farmec aparte, imi aduce aminte de zonele rurale ale Frantei.
Ti-ar placea si tie sa ai o astfel de gradina ori sa incropesti un asemenea decor pentru balcon? Uite ce trebuie sa faci:

1. Umple-ti gradina cu plante traditionale. Regina-noptii, lavanda, macii si muscatele sunt doar cateva dintre florile pe care bunicii nostri le aveau prin curte. Muscatele rosii, de exemplu, confera mult farmec unui balcon sau pervaz. Pune de-a lungul lor jardiniere pline de muscate.

2. Foloseste o valiza veche, de-a bunicii, drept suport pentru niste ghivece mici. Daca ai una din lemn, cu atat mai bine (acum cateva zeci de ani, valizele din lemn erau utilizate in special de tinerii care se inrolau sau mergeau sa-si faca stagiul militar).

3. Planteaza flori in diverse recipiente. Cel mai adesea, drept ghiveci sunt folosite stropitori mai vechi, oale scoase din uz, galetuse si nu numai. Chiar daca au unele defecte ici-colo, florile le vor ascunde. Bineinteles, nu in totalitate, acesta fiind si farmecul unei gradini vintage. Spre exemplu, floarea-soarelui pusa intr-o canistra mai mare atrage toate privirile.

 

Prin ce se aseamana o valiza veche, o stropitoare ruginita si o roabă stricată? Toate pot deveni ghivece originale intr-o gradina in stil vintage!

cum amenajezi gradina in stil vintage

 

Inspira-te si din cateva Idei de decor vintage

4. Planteaza trandafiri agatatori. Poti sa maschezi cu ei ulucul si spalierele casei, dar ii poti folosi si ca sa creezi niste arcade deasupra portii.

5. Transforma obiectele aruncate in decoratiuni chic. Ti-a ramas o bicicleta de copii? Vopseste-o in alb, sprijin-o de un copac si pune in cosuletele din fata si spate cat mai multe flori in ghiveci. Procedeaza la fel si cu o roaba, o scara ori un cadru din lemn.

6. Agata intr-o creanga o casuta pentru pasarele. Nu o vopsi in culori puternice. Alege mai degraba un roz sau verde pal.

7. Cumpara o bancuta din lemn clasica. E un element vintage de care trebuie sa tii seama. Daca ai terasa si iti permiti, achizitioneaza un set din fier forjat, doua scaune si o masa, cu tot felul de inflorituri.

Salvează

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.