Cascada si iaz in gradina – pas cu pas

Posted on - in Gradină
18788

Oricine viseaza la o gradina cu un iaz sau lac mic si o cascada. Eu stiu sigur ca mi-ar placea asa ceva. Totusi, putini dintre noi isi vad visul cu ochii, iar asta din cauza resurselor financiare. Ca sa beneficiezi de serviciile unei firme de amenajari interioare/exterioare, trebuie sa scoti din buzunar o suma frumusica. Nu si daca inveti cum sa-ti faci singur decorul.

Iata ce pasi trebuie urmati pentru a avea cat mai repede, in gradina, un mini iaz:

1. Cumpara un bazin. Nu trebuie sa fie de dimensiuni mari. In schimb, daca poti sa alegi unul cu o forma inedita, e foarte bine.

2. Du-l in locul in care vrei sa fie iazul. Cu ajutorul unui spray colorant, marcheaza-i forma pe pamant (trece cu sprayul de jur imprejurul lui, ca si cum ai desena o harta pe foaie folosind o macheta).

3. Sapa pamantul din interiorul formei marcate. Ai grija sa nu se surpe malurile. Nu sapa foarte mult! Ghideaza-te dupa adancimea pe care o are bazinul.

4. Verifica groapa. Pune bazinul in ea. Daca se potriveste foarte bine, scoate-l si introdu niste nisip acolo. Datorita acestuia, bazinul se va fixa bine.

5. Fa rost de piatra. Trebuie sa fie si bucati mici, si bucati mari. Ele sunt necesare pentru cascada.

6. Pune piatra de jur imprejurul bazinului. Cele mari asaza-le la departare, iar cele mici chiar pe langa marginea lui.

7. Cumpara o pompa pentru curs de apa, a carei dimensiune sa se potriveasca cu cea a bazinului, si monteaz-o. Cu cat puterea ei este mai mare, cu atat si debitul apei va fi mai mare. De ce e nevoie si de pompa? Intrucat aceasta asigura circularea apei (daca apa ar sta intr-un loc sau ar curge foarte rar, ar prinde miros neplacut).

8. Decoreaza cascada si mini iazul cu tot felul de plante.

Pentru a arata totul foarte bine, la final, pune mai la departare de iaz o ciupercuta ceramica medie, sau chiar mai multe, si o stropitoare deco Lavanda.

Seara si noaptea, iazul ar putea fi luminat folosind un set de 2 lampi solare „vitraliu. Bineinteles, daca e mai mare, cumpara mai multe.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.